Engelliler yasa istiyor

Haber Giriş : 17 Aralık 2004 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altı Nokta Körler Derneği ile Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen bir konferansta görme özürlü vatandaşların sorunları masaya yatıldı.

Turgut Özal İş Merkezi'nde bulunan Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Yardımcıları Saim Balcı, Selim Seven, Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı avukat Süha Sağlam, Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Fazlı Koçak ile çok sayıda davetli katıldı. Konferans öncesi Altı Nokta Körler Derneği tarafından hazırlanan CD dinleyicilere gösterilirken, konferansa konuşmacı olarak katılan Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Sağlam, Türkiye'de engellilerin çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini kaydetti.

Türkiye'nin her ilinde özürlüler için hiçbir çalışma yapılmadığını ifade eden Süha Sağlam, kentlerin yeniden özürlülerin hareket edebileceği bir konuma getirilmesi gerektiğini söyledi. Özürlülere acıyarak değil, içlerinden biriymiş ve bu yaşantının bir parçası gibi bakılması gerektiğini belirten Sağlam, "Biz engellilere acıyarak değil, bizi bu halimizle benimseyin. Madem bu hayatın içerisinde biz de yaşıyoruz, o zaman bizim yaşamımızı sürdürebilmemiz ve rahatça hareket edebilmemiz için şehirlerimizi ve kent merkezlerimizi bize göre dizayn edin ve her şeyden de önemlisi yıllardır bizim ıstırap çektiğimiz ve beklediğimiz 'Engelliler Yasası'nı çıkartın TBMM'den, biz fazla bir şey istemiyoruz. Sadece insanca yaşama hakkı istiyoruz" şeklinde konuştu.
Konferansın 2. konuşmacısı Altı Nokta Körler Eğitim ve Kültür Merkezi Genel Koordinatörü Turhan İçli ise, Türkiye'de körlerin yaşadıkları sıkıntılar ve ne gibi önlemler alınması gerektiği konusunda bilgi verdi. Belediye Başkanı Selim Seven ise yaptığı konuşmada, Çorum Belediyesi olarak özürlülere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, önümüzdeki yıllarda Çorum şehir merkezinin özürlülerin hareket edebileceği şekilde yeniden düzenleneceğini anlattı. Seven, özellikle özürlü çocukların oynayabilmeleri için özürlü parkları oluşturacaklarını kaydetti.
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber