Geceden nüfus cüzdanı kuyruğuna girdiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2009 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, seçimde oy kullanabilmek için nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyen vatandaşlar, sabah saat 04.00'ten itibaren nüfus müdürlükleri önünde kuyruk oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimde seçmenlerin oylarını kullanırken, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası taşıyan belgeleri ibraz etmelerinin zorunlu olduğunu duyurmuştu.

Nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası bulunmayan vatandaşlar, seçimlerde oy kullanabilmek için, ülke genelinde nüfus müdürlüklerine başvurarak, kimliklerini değiştirme yoluna gidiyor.

Konya'da ise en fazla yoğunluk merkez Selçuklu İlçe Nüfus Müdürlüğünde yaşanıyor. Sabah saat 04.00'ten itibaren nüfus müdürlüğü önünde sıraya giren vatandaşların oluşturduğu kuyruk, saatler 06.30'u gösterdiğinde 500 metreyi aştı. Mesai saatinin başlamasıyla birlikte ise nüfus cüzdanı değiştirme kuyruğu daha da uzadı.

Selçuklu Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın oy kullanma hakkını kaybetmemek için gösterdiği bu tavrın takdire değer olduğunu belirtti.

Ancak, seçime az bir süre kala talepte bulunan tüm vatandaşların nüfus cüzdanlarını değiştirebilmenin çok zor olduğunu dile getiren yetkililer, YSK'nın aldığı bu kararı yeniden gözden geçirmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Konya'nın en büyük merkez ilçesi olan Selçuklu'da önceki gün 675, dün ise 950 kişiye nüfus cüzdanı yenileme işlemi yaptıklarını belirten yetkililer, ''mesai saati bitinceye kadar işlemini yaptıramayan kişilere bir gün sonrası için sıra numarası veriyoruz. Bütün personel aralıksız çalışarak vatandaşın işini görmeye çalışıyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber