Türk Büro-Sen'li memurlardan YSK önünde protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, nüfus cüzdanlarında T.C Kimlik Numarası bulunmayan seçmenlerin oy kullanamayacağına ilişkin uygulamadan vazgeçilmemesi halinde yerel seçimlerin çok tartışmalı hale geleceğini söyledi.

Türk Büro-Sen üyeleri, nüfus cüzdanlarında T.C Kimlik Numarası bulunmayan seçmenlerin oy kullanamamasına ilişkin uygulamayı ve İçişleri Bakanlığının nüfus müdürlüklerinin seçimlere kadar cumartesi ve pazar günleri de çalışmasını öngören genelgesini protesto etmek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplandı.

Yokuş, burada yaptığı açıklamada, genelgede, nüfus müdürlüklerinin cumartesi ve pazar günleri de açık tutulacağının belirtilerek, çalışma saatlerinin düzenlemesinin valiliklere bırakıldığını ifade etti.

Basına yansıyan açıklamalardan 24 saat hizmet aksatılmadan çalışılacak gibi bir algılamanın ortaya çıktığını savunan Yokuş, bu açıklamaların norm kadronun yüzde 45 eksiğiyle çalışan nüfus müdürlüklerindeki çalışanları sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

Yokuş, seçmen kütüklerinde ve seçmen kartlarında oy kullanacak kişilerin T.C Kimlik Numarası da dahil olmak üzere tüm bilgilerin yer aldığını, nüfus müdürlülerinde çalışanlara Anayasa'ya aykırı bir şekilde "angarya" iş yaptırıldığını savundu.

Daha önceki seçimlerde kimlik ibraz edemeyen kişilere bile sandık kurulunda görevli 2 kişinin tanıdıklarını belirtmeleri halinde oy kullandırıldığını ifade eden Yokuş, seçimlere 2 hafta kala böyle bir uygulamaya geçilmesine anlam vermediklerini söyledi.

Yokuş, özellikle seçmen kitlesinin yoğun olduğu büyükşehir ve ilçelerde, nüfus müdürlüğü çalışanları ile vatandaşların karşı karşıya geldiklerini ve tartışmaların yaşandığını ifade etti.

Seçimlere 2 hafta kaldığını hatırlatan Yokuş, bu kadar kısa sürede nüfus cüzdanında T.C Kimlik Numarası bulunmayan seçmenlerin tümünün nüfus cüzdanlarının değiştirilmesinin söz konusu olmadığını, bu nedenle en az 3-3,5 milyon seçmenin oy kullanamayacağını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber