İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

6 bin 323 sözleşmeli öğretmen atandı/ TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı, 2009-1 kadrolu öğretmen atamalarında, kadrolu öğretmenliğe atanandığı için boşalan sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atamaları bugün yaptı. Saat 10.00'da başlayan törende, atamalar bilgisayar ortamında, 2 dakika 50 saniyede yapıldı. 23 bin 586 öğretmen adayının başvurduğu kadrolara 837'si kur'a ile sözleşmeli, 5 bin 486'sı ise atama yolu ile sözleşmeli olarak atandı. Sonuçlar için tıklayınız.

2009'da 40 bin öğretmen atanacak... Her öğretmene dizüstü bilgisayar verilecek

Forumdaki bilgi paylaşmına katılmak için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2009 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4-B statüsünde, 6 bin 323 sözleşmeli öğretmen atamasını yaptı

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Saat 10.00'da başlayan törende, atamalar bilgisayar ortamında, 2 dakika 50 saniyede yapıldı. 23 bin 586 öğretmen adayının başvurduğu kadrolara 837'si kur'a ile sözleşmeli, 5 bin 486'sı ise atama yolu ile sözleşmeli olarak atandı.

- Milli Eğitim Bakanlığınca 6 bin 323 kadroya sözleşmeli öğretmen atandı.

Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik, atanan öğretmenlerin yarın göreve başlayabileceğini söyledi.

Öğretmen atamaları dolayısıyla Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Çelik, öğretmen atamalarının devam edeceğini ifade ederek, Ağustos ayında 15 bin, Kasım ayında da 10 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyledi. Çelik, 2009 yılı içerisinde 35 bini aşkın öğretmen ataması yapmış olacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Çelik, "Eğitim dünyanın her yerinde çok önemlidir. Ama bizim gibi nüfusunun yüzde 63'ü 34 yaşın altında olan bir ülke için eğitim hayati öneme sahiptir" dedi.

Yapılan çalışmaları anlatan Çelik, bu yıl açıkilköğretim ve açıklise öğrencilerine kitaplarının ücretsiz dağıtılacağını, böylelikle 2009-2010 eğitim öğretim yılı için dağıtılacak ders kitabının sayısının 180 milyona ulaşacağını söyledi.

Öğretmenlere bir müjde vermek istediğini de ifade eden Çelik, "Özel fiyat uygulayarak, önümüzdeki süreçte her öğretmenimizin birer diz üstü bilgisayarı olması arzusundayız. Bu kampanyayı da seçimlerden hemen sonra başlatacağız" diye konuştu.

Atanan öğretmenlerin yarın göreve başlayabileceklerini belirten Çelik, "Mehil müddeti diye bir şey var. Çocuklarımız sizi bekliyor. Bence hiç onu kullanmadan bir an önce arkadaşlarımız vazifelerinin başına giderlerse bu bizi çok mutlu edecektir. 81 ilin il milli eğitim müdürlerine, sizleri karşılamaları, yer, yurt göstermeleri için genelge gönderilmiştir" dedi.

Adaylar atama sonuçlarını Bakanlığın www.meb.gov.tr internet sitesinden öğrenebilecekler.


Yeni öğretmenler, 20 Mart'tan itibaren atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine, istenilen belgelerle birlikte bizzat başvurarak göreve başlayabilecek. En çok atama sınıf öğretmenliği, İngilizce ve Türk dili alanlarında yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber