Eruygur'un eşi 'dinlemeye' ilişkin ifade verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere adliyeye geldi.

Avukatı Filiz Esen ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek, savcılık katına çıkan Mukaddes Eruygur'un, soruşturmayı yürüten yetkili savcıyla görüştüğü öğrenildi.

Avukat Esen, Mukaddes Eruygur'un, "tanık" olarak ifadesine başvurulduğunu söyledi.

Mukaddes Eruygur ifade verdi

- Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, "tanık" sıfatıyla savcıya ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

Avukatı Filiz Esen ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Mukaddes Eruygur, savcılık katına çıkarak soruşturmayı yürüten yetkili cumhuriyet savcısına "tanık" olarak ifade verdi.

Mukaddes Eruygur'un ifadesini tamamlayarak adliyeden çıkmak üzere bindiği asansöre girmek isteyen bir gazeteci ile kendisini engelleyen Eruygur'un koruması arasında tartışma çıktı.

Mukaddes Eruygur, adliyeden ayrılırken olay sebebiyle muhabirden özür diledi.

Eruygur'un eşi "dinlemeye" ilişkin ifade verdi

İstanbul ? "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "ortam dinlemesi yapan ve yayımlayan kişiler" hakkında açılan bir soruşturma kapsamında "tanık" olarak dinlendiği bildirildi.

Bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren Mukaddes Eruygur'un, bir süre önce internet sitelerinde yayımlanan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili çağrıldığı öğrenildi.

Eruygur'un avukatlarının Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak ortam dinlemesini yapan ve yayımlayanlar hakkında "adil yargılamayı etkiledikleri" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundukları ve aynı konuya ilişkin "Ergenekon" soruşturmasının yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber