Şahin: Yeni anayasa gündemde

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Mart 2009 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, memleketi Antalya'da partisinin belediye başkan adaylarına destek için Sultan Düğün Salonu'nda toplanan vatandaşlara seslendi.

Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada, ?Biz bu toplantıyı partimizin belediye başkan adaylarına destek için düzenledik. Ben Antalya milletvekiliyim, sizler seçtiniz beni ve sizleri temsil ediyorum. Ayrıca Bakanlar Kurulu'nda da Adalet Bakanı olarak görev yapıyorum.

Geçmiş dönemlerde Antalya'yı idare eden diğer belediye başkanlarını gördünüz ve AKP dönemini gördünüz. İkisini kıyaslayın, eğer bir fark görürseniz sizden Menderes Türel ve diğer adaylarımıza, bir kardeşiniz olarak oy istiyorum. Ben bir fark görüyorum çünkü? dedi.

YENİ ANAYASA GÜNDEMDE

Bu ülkenin tamamını sevdiklerini ve tüm insanları aynı eşitlikte gördüklerini belirten Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi:

?780 bin metrekare vatan toprağının hiçbirini diğerine tercih etmeyeceğiz. Her vatandaşımızın bizim yanımızda aynı değeri vardır. Doğulusu, güneylisi, kuzeylisiyle bizim için hepsi aynı ve seviyoruz. Hiçbir insan ve bölgemiz arasında ayrım görmüyoruz. İşte bu yüzden 80 vilayetin tamamında milletvekili çıkartan tek partiyiz. Bu toprağı, bu bayrağı seven herkesi insanların kendi dili ile haklar sağladık. Temel hak ve özgürlüklerin standartlarını daha yükseltmek, insanlarımıza karşı hak ihlallerini sona erdirecek yeni Anayasa değişikliklerine gidilecek. Daha çerçeveli, ama mutlaka zorunlu bir Anayasa. Siyasi özgürlük alanlarını da genişletmek istiyoruz. Bir yüzde 10 barajı var ve bu barajı aşamayan parlamentoda temsil edilemiyor. Biz diyoruz ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki 550 milletvekili, yüzde 3 alırsa, 3 milletvekili olsun, yüzde 5 alanın 5 milletvekili olsun ve o düşüncelerde mecliste temsil edilsin istiyoruz. Aldığı oy oranına göre o düşünce neden temsil edilemesin? Temsil noktasında Türkiye'nin öteden beri eleştirildiği bir konu. Türkiye'de daha güçlü bir demokrasinin oluşması için yeni bir Anayasa değişikliği gündemimizde.?

Türkiye'de ekonomik kalkınma ve demokratik kalkınmanın birlikte yürüyeceğine inandıklarını kaydeden Bakan Şahin, "Aynı zamanda Ak Parti iktidarında demokrasi konusunda da önemli adımlar atılmıştır. Dünyada ILO'nun listesinde Türkiye işkence yapılan ülkeler listesindeydi ve Ak Parti iktidarının çalışmaları ile bu listeden çıkarılmıştır. Türkiye'de Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldıran, genel ve olağan mahkemeler bizim iktidarımız döneminde gerçekleşmiştir? diye konuştu.

'TABİ Kİ OY İSTEYECEĞİM'

Antalya'nın sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözbebeği bir kent olduğunu kaydeden Şahin, şöyle dedi:

?5 yıl boyunca Antalya'da güzel şeyler yapılması, 6 yıldır Türkiye'de güzel şeyler yapılmasının en büyük payı vatandaşlarımıza aittir. Şimdi yeni hizmetler yapmak istiyoruz. Siz kararınızı verin, siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Hemen 'Adalet Bakanı milleti tehdit etti' diyorlar. Bizim adaylarımız için oy istemeyeceğim de kime isteyeceğim?

Daha iyi şeyler yapmak istiyoruz. İyi şeyler yapın derseniz bizim adaylarımızı seçersiniz inşallah. Antalya'yı daha güzel noktalara taşırız.

Daha uzun söze gerek olmadığını söylüyorum. Ben kendi adaylarıma oy istiyorum, çünkü ben bu partinin milletvekiliyim, üyesiyim, bir mensubuyum. Kime isteyeceğim. Bizim adaylarımızın daha başarılı olması için ben yardımcı olacağımı söyleceğim, tabi ki oy isteyeceğim. Değerlendirecek olan siz kardeşlerimizdir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber