Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2009 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Yüksekokulunun yerine kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi açıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde düzenlenen törende konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AÜ Hemşirelik Yüksekokulunun teklifi, üniversite senatosunun onayı ve Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulduğunu bildirdi.

Üniversitede son 8 ayda ikinci fakülteyi açmanın sevincini yaşadıklarını belirten Koçak, ?Oltu'da Yer Bilimleri Fakültesinin ardından bu kez de Sağlık Bilimleri Fakültemizi açtık. Sağlık Bilimleri Fakültemiz, öğrenci ve akademisyenlerimize farklı kazançlar sağlayacaktır? dedi.

Prof. Dr. Koçak, Hemşirelik Yüksekokulunun da 4 yıllık eğitim verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

?Hemşirelik Yüksekokulumuzdan daha önceden mezun olan öğrencilerimiz de 4 yıl eğitim alıyordu. Ancak yüksekokul mezunu oluyorlardı. Yüksekokulla fakülte arasında her yerde fark vardır. Eminim ki Sağlık Bilimleri Fakültemiz öğrenci ve akademisyenlerimize farklı kazançlar sağlayacaktır. Ayrıca Atatürk Üniversitesini tercih eden öğrencilerimiz açısından da farklılıklar arz edecek. Fakülte olunca bu kalite daha da artacaktır. Bölgemize iyi hizmetler yapılacağını umuyorum.?

AÜ Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sebahat Gözüm ise akademik çalışmalarında fakülteye eş değer çalışmalar yaptıklarına dikkati çekerek, ?Fakülte olarak isim kazanmış olduk. Okulumuzun fakülte olmasının en önemli avantajı, daha nitelikli ve puanı daha yüksek öğrenciler fakültemize gelecek. Bu anlamda fakülte olmanın artıları olacağına inanıyorum? diye konuştu.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Diyarbakır, Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sebahat Gözüm ile öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber