İkinci el oto bir haftaya yüzde 15 ucuzlar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Mart 2009 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

12 bin liraya kadar ulaşan indirimlerden faydalanmak isteyen tüketiciler bayilere koştu.

Bu durum ikinci el araç piyasasına tam bir darbe vurdu. Kriz yüzünden yaprak kıpırdamayan ikinci el piyasası ÖTV indirimi sonrasında iyice durdu. İkinci el satışı yapan galeri ve simsarlar piyasanın durmasının esas nedeninin aracını yüksek fiyatla satmak isteyen tüketicilerden kaynaklandığını söyledi.

YÜKSEK FİYATTAN SATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Aşçıoğlu Otomotiv yetkilileri, ?Şu anda ikinci el araç satışı yok. Çünkü insanlar sıfır araç almak için sıraya girdi. İkinci el fiyatlarda şu an için bir indirim de yok, piyasanın oturması bekleniyor? dedi. Plus Otomotiv yetkilileri ise sıfır otomobil almak isteyenlerin eski araçlarını yüksek fiyattan satmaya çalıştığı için ikinci el otomobil piyasasının durduğunu söyledi.

Yetkililer, ?Şu an fiyatlar yüksek tutulduğu için kimse aracını satamıyor. Bu yüzden uygulamada 1 haftanın geçmesini bekliyoruz. ÖTV avantajını kaçırmak istemeyenler eski araçlarını mecburen daha düşük fiyatla satacak. Bu yüzden önümüzdeki haftadan itibaren ikinci el araç fiyatlarının yüzde 15 gerilemesini bekliyouz? diye konuşu. İstanbul Otomobil ve Galeri İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Akbal da ikinci elde ÖTV indiriminden önce fiyatların yüzde 35 düştüğünü hatırlattı. Akbal, ?ÖTV indiriminin ardından bir süre daha hareketlilik yaşanmazsa ikinci el fiyatlarda yüzde 5'lik bir düşüş daha olabilir? şeklinde konuştu.

Gökhan KARA/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber