Adalet Bakanı:Aydın Valisi maksadını aştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2009 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Aydın Valisi Mustafa Malay'ın CHP lideriDeniz Baykal'a yönelik sözleriyle ilgili, ?Kendisiyle ilgili bir eleştiriye tepki vermek için kullandığı, biraz da maksadını aşan bir cümledir. Doğru olarak değerlendirmem mümkün değil? yorumunu yaptı

Baykal'ın ?AKP ile gelenler APS ile giderler' sözlerine yanıt veren Malay, ?Öyle zannediyorum ki kendi partisi veya halk Sayın Baykal'ı APS ile gönderecektir? demişti.

Şahin, yerel seçim çalışmaları için bulunduğu Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, Malay'ın değerlendirmesini doğru bulmadığını belirterek şunları söyledi: ?O değerlendirmeyi bir kamu görevlisine yakıştıramadım. Hangi konumda olursa olsun, kamu görevlilerinin siyasi tercihlerini kapalı mekanda ancak seçimlerde kullanmaları, bunun dışında tüm siyasi partilere ve siyasilere eşit yakınlıkta ve eşit uzaklıkta bulunmaları gerekir. Zannediyorum kendisiyle ilgili bir eleştiriye tepki vermek için kullandığı biraz da maksadını aşan bir cümledir. Doğru olarak değerlendirmem mümkün değil.?

Bu arada, CHP'li Fatih Atay da, Malay için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber