Doğulu mucitlerin TÜBİTAK başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2009 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van ve çevre illerdeki okullardan, TÜBİTAK'ın ortaöğretim projeleri yarışmasına 290 proje sunuldu.

Bilimsel araştırmalardan sorumlu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Okut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörlüğünün Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde, iki yıl önce kurulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Okut, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması'na, Van Bölge Koordinatörlüğü aracılığıyla geçen yıl Van ve çevre illerden 112 proje sunulduğunu bildirerek, sunulan proje sayısı bakımından geçen yıl 12 bölge arasında, 8. sırada yer aldıklarını belirtti.

Geçen yılki sıralamadan memnun kalmadıkları için bu yıl Van Bölge Koordinötörlüğüne bağlı illerdeki okullarda bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Okut, toplantılar sonucunda öğrencilerin hazırladığı 290 projenin, TÜBİTAK'ın ortaöğretim projeleri yarışmasına sunulduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Okut, geçen yıla göre proje sayısında önemli artış olduğunu anlatarak, Van Bölgesinin 290 proje ile Türkiye'de 12 bölge arasında 3. sıraya yerleştiğini vurguladı.

Van Bölge Koordinatörlüğüne bağlı olan ve yarışmaya proje sunan illerin Ortaöğretim Kurumları Sınavı ile Öğrenci Seçme Sınavlarında, Türkiye'de son sıralarda yer aldığına işaret eden Prof. Dr. Okut, bu bölgedeki ortaöğretim öğrencilerinin, TÜBİTAK'a 290 proje sunmasının önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Okut, 290 projeden 88'inin fizik, 60'ının ise sosyoloji, geriye kalanların ise diğer alanlarda hazırlandığını belirterek, şöyle konuştu:

''Gelecek yıllarda daha üst seviyelerde yer almayı düşünüyoruz. Bu şekilde devam etmesi durumunda sonuç getirici projeler de üretilecektir. Ortaöğretimde proje üretme alışkanlığı kazanan öğrenciler, üniversiteye geldiklerinde daha verimli olacaktır. Bu açıdan bunun bölge eğitimine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber