Okul müdürü öğrenciyi sopayla dövdü ilçe karıştı

Haber Giriş : 18 Aralık 2004 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurca'da bir öğrencinin okulda sopayla dövüldüğü iddiasıyla başlayan gerginlik büyüdü. Hakkında soruşturma açılan müdür ile öğrencinin yakınları birbirine girdi

Okul müdürü tarafından sopayla dövülen öğrencinin kolunun kırıldığı iddiası Çukurca'yı karıştırdı. Öğrencinin yakınları ile müdürün akrabaları biririne girdi.
İddiaya göre, Çukurca İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6/A sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki R.A., matematik dersinde aşırı gürültü yaptığı gerekçesiyle, öğretmeni Emre Çallı tarafından dersten çıkarıldı ve okul müdürü Burhan Kürün'e şikâyet edildi. Bunun üzerine Kürün odasına çağırdığı R.A.'yı sopayla dövdü. Vücuduna aldığı sopa darbeleriyle yaralanan R.A.'nın götürüldüğü Hakkâri Devlet Hastanesi'nde sol kolunun çatladığı belirlendi. Bunun üzerine öğrencinin yakınları müdür Kürün hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Öğrencinin dayısına sopa
Müdürün öğrenciyi dövdüğü iddiaları nedeniyle dün iki tarafın yakınları arasında kavga çıktı. Yine iddialara göre, müdür Kürün'ün yakınları öğrencinin ailesini şikayetinden vazgeçirmek için evlerine gitti. Ancak iki taraf arasında burada da önce tartışma, ardından da kavga yaşandı. Kavgada öğrencinin dayısı Faris Çetinkaya başına aldığı sopa darbesiyle yaralandı. Kavga daha da büyümeden çevrede bulunanlar tarafından önlendi.

Müdür Burhan Kürün ise hakkındaki tüm iddiaları yalanladı. Kürün, şöyle konuştu: "30 yıldan beri öğretmenim, bugüne kadar hiçbir öğrencinin kılına bile dokunmadım. Öğrencinin öğretmeni tehdit etmesi üzerine odama çağırdım. Niye böyle bir şey yaptığını sorunca beni de tehdit etti. Ancak hiç vurmadım ve odadan çıkardım. Bugün da öğrencinin yakınları yolumu kesince benim akrabalarımla onlar arasında kavga çıktı."

'Numara yapmış olabilir'
Çukurca Kaymakamı Ünal Coşkun, Kürün hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Kürün'ün böyle bir şey yaptığına inanmadığını belirten Coşkun, "Çok iyi bir müdür, öğrenci numara yapmış olabilir. Soruşturma sonunda gerçek ortaya çıkacaktır. 30 yıldır bu müdür hakkında hiçbir şikâyet gelmedi. Çevresinde ve öğrencilerince çok sevilen bir müdürdür" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber