Aytaç Durak'ın TV'si açıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2009 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK kararı ile kapatılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait Çukurova TV, mahkemeye yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine 4 gün sonra yeniden yayına başladı.

Çukurova TV, tahsisli olmayan frekansta yayın yapması nedeniyle RTÜK'ün 19 Mart 2009 tarih ve 3761 sayılı kararıyla 20 Mart'ta kapatılmıştı. Bu kapatma antenli yayınları kapsamına almasına karşılık, TV yöneticileri bu durumu protesto için kablo yayınını da durdurmuştu.

Çukurova TV, RTÜK'ün kapatma kararına karşı Ankara 1 Nolu İdare Mahkemesi'ne ?Yürütmeyi durdurma' talebiyle itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme, kapatma kararına karşı yürütmeyi durdurarak, davayı daha sonra görüşmek üzere yayının sürmesine olanak tanıdı.

Bu karar üzerine 4 gündür kapalı olan Çukurova TV, saat 11.00'den itibaren yeniden yayına başladı. Kablo TV yayını da aynı saatte başlatıldı. Televizyon önünde açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak, hukukun üstünlüğünün bir kez daha görüldüğünü belirtip şunları söyledi:

?Bir süre önce Sayın Başbakan'a yanlış bilgi verenler, kendi çıkarları için Adana da yeni aday tespit etti. Bu kişiler, Adana'da adayının tutmadığını görmeleri üzerine çeşitli baskı hareketlerine başladı. İktidarın gücünü, hükümetin gücünü bürokrasinin devlet memurların gücünü kendi emelleri doğrultusunda kullanmak istediler. Türkiye'de demokrasi bu kadar baskı görmedi. Ancak hukuk üstünlüğü var Türkiye'de. Mahkeme kararıyla Çukurova TV'yi halkın gözü kulağı olarak açıyoruz. İnşallah bu tip baskılar seçimden sonra yaşanmayacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber