İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TTB 27 Martta rotasyonu görüşmek için toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, YÖK Yürütme Kurulu'nun 27 tıp fakültesinden 13 tıp fakültesine öğretim üyesi görevlendirilmesi kararıyla ilgili olarak 27 Mart Cuma günü, dekanların ve uzmanlık derneklerinin temsilcileriyle bir araya geleceklerini bildirdi.

Bilaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizde sağlık ortamının gereksinimini karşılayacak nitelikte ve yeterli sayıda hekimlerin yetiştirilebilmesinin koşulları dünyada ve Türkiye'de olan süreç ve dinamiklere göre değişebilmektedir. Bu koşulların olumlu yönlerinin geliştirilmesi, olumsuz durumların düzeltilmesi için kolektif çabaya gereksinim vardır" dedi.

YÖK Yürütme Kurulu'nun 27 tıp fakültesinden 13'ünde öğretim üyesi görevlendirilmesi kararının, "Tıp fakülteleri/tıp eğitiminde kriz"in herkesçe görünür olmasını sağladığını öne süren Bilaloğlu, bu kararla ilgili Danıştay'a çok sayıda dava açıldığını bildirdi.

Bilaloğlu, bu konu başta olmak üzere tıp fakülteleri ve öğrenci sayıları, kontenjanlar, tam süre çalışma, özlük haklarının da kritik önem taşıyan başlıklar olduğunu belirterek, 27 Mart Cuma günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda "Tıp fakültelerinde/tıp eğitiminde kriz" başlıklı bir toplantı düzenleneceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber