Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Serinyol beldesindeki 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Topal'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Topal'ın cenazesi, sabah saatlerinde karayolu ile Andırın'a getirildi. Şehidin cenazesinin ilk olarak baba evinin bulunduğu Yenimahalle'ye getirilişi sırasında yakınları sinir krizi geçirdi.

Ambulanstan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, baba evinin önüne koyuldu. Bu sırada cenazenin başına gelen ve sinir krizleri geçiren şehit Topal'ın 12 yıllık eşi Hatice Topal gözyaşı döktü.

Eşinin tabutuna sarılan Hatice Topal, "Mehmet, aşkım sen ölemezsin. Ne olur Mehmedim yaşıyor deyin. Ne olur ona son bir kez bakayım" diyerek ağladı.

Şehidin 3 erkek çocuğu Tunahan (7), Fatihhan (4) ve Alihan'ın (11) babalarının fotoğrafını öperek gözyaşı dökmesi çevredekilerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Bir süre baba evinde bekletilen cenaze, daha sonra Andırın Merkez Camisi'ne getirildi. Şehit Mehmet Topal'ın cenazesi burada kılınan namazın ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Şehidin cenaze törenine Andırın Kaymakamı Kürşat Özdemir, MHP Kahramanmaraş Milletvekili M. Akif Paksoy, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay İrfan Karan, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

14 yıllık uzman çavuş olan şehit Mehmet Topal'ın 3.5 yıldır Serinyol'da, daha önce de Van'ın Çatak ilçesi ile Şırnak'ta görev yaptığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber