Emekli Albay Uğur'un baskı yaptığı Mülkiye Müfettişi..

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının 2. iddianamesinde, muvazzaf olduğu dönemde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan şüpheli Hasan Atilla Uğur, adresinde ele geçirilen video dosyalarında Mülkiye Başmüfettişi Refik Ali U'yu yönlendirmeye çalıştığı belirlendi.

Kayıtlara göre Albay Hasan Atilla Uğur ile mülkiye müfettişi Refik Ali U. arasında yapılan görüşmede Albay Uğur'un müfettiş U.'ya hitabında; "Biz hem dosyadaki suç unsurlarını ihlalinden, dahil olana, kadar ortaya çıkarmak, bunlarda MGK'nın üyeleri olabilir bunların içinde rütbesi ve makamı ne olursa olsun bakanı bilmem nesi dahiline kadar artık çok ciddi anlamada üzerine gidip gerçek çalışmayı yapma kararlığında olmak için sizinle kontak kurduk" diyor.

Refik Ali U'nun; Hasan Atilla Uğur'a Hizbullah terör örgütü, Zehra Eğitim Kültür Vakfı ve İzzettin Yıldırım'ın öldürülmesi olayı ilgili yaptıkları araştırma, Ülker ve Kombassan gibi o dönem yeşil sermaye olarak nitelendirilen birtakım şirketler ile Faisal Finans ve Albaraka Türk gibi bazı finans şirketlerine ait araştırma ve denetimler sonucu elde edilen bilgiler ve AKP'nin bu şirketlerle olan bağlarını anlatıyor. Hasan Atilla Uğur'a hitaben BDDK'nın 1998-2000-2001 yıllarında görevlendirdiği yeminli murakıp'ın oluşturduğu raporlardan bahsederken Hasan Atilla Uğur'un masasındaki bazı dosyaları elindeki kalem ile işaret ederek ...... "bizim şu tespitlerimizin hiçbirini tesbit etmemiş", "raporda da okuduğunuz gibi" şeklinde ifadeler kullanakak, görüşmede geçen konularla ilgili askeri makamlara bazı raporlar verdiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber