KDV indirimi mobilyacıları sevindirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hükümetin, yeni ekonomi paket çerçevesinde mobilyada 3 aylık süreyle KDV oranını yüzde 8'e indirmesi, iç ve dış pazardaki daralma sonucu zor günler yaşayan sektör temsilcilerini sevindirdi.

İndirimin duyulmasıyla harekete geçen mobilyacılar 1,5 milyar TL'lik ürün stoklarını eritmek için kolları sıvadı.

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Türkoğlu, hükümetin, beklentilerine karşılık vererek, KDV oranını 3 ay süreyle yüzde 18'den yüzde 8'e indirmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Daha önceden vergi indirimi sağlanan otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi sektörlerde önemli bir canlılığın yaşandığını belirten Türkoğlu, hükümetin müjdeli haberiyle aynı canlılığın stokların biriktiği mobilya sektöründe de yaşanmasını beklediklerini ifade etti. Türkoğlu, şöyle dedi:

"Talep azlığı nedeniyle bir süredir bu indirimi bekliyorduk. Türkiye'de mobilya sektöründe 1.5 milyar TL'lik stok birikti. Geçtiğimiz Cuma akşamı Devlet Bakanımız Nazım Ekren ile görüştük. Mobilya sanayicilerinin isteklerini dile getirdik. Devlet Bakanımız teklifimizi ilgi ile dinledi. Görüşme yaptıktan sonra bize bilgi verileceğini söyledi. Mobilya sektörü olarak hükümetten beklediğimiz müjdeli haber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Karar çerçevesinde mobilya'da yüzde 18 olan KDV oranı 3 ay süreyle yüzde 8'e indirildi. Mobilyacılarımızın bu süreci iyi değerlendirmek için gerekli çalışmayı yapacağına inanıyorum. KDV indirimi sektörün önünü açar, satışları artırır. Sektöre ciddi bir teşvik olur. Bundan üretici de devlet de kazanır Bu indirimle hazinenin geliri artacak ve sektörde yeniden istihdam artışı başlayacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber