Hasta doktordan şikayetçi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 26 Mart 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yücel KAYAOĞLU - ANKARA

Geçen yıl yapılan hasta şikayetlerini değerlendiren Sağlık Bakanlığı, başvuruların büyük çoğunluğunun sağlık personelinin hastalarla iletişiminden kaynaklandığını tespit etti. Bunun üzerine bir genelge hazırlayan bakanlık, doktorları hastalarla iletişimlerinde dikkatli davranmaları konusunda uyardı.

HASTA BİLGİLENDİRİLECEK

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun imzasıyla yayınlanan genelgede, ?Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmelerini hak ve sorumlulukları konusunda bilgilenmesi sağlanmalı. Bunun yanı sıra sorumluluklarının da olduğu hatırlatılmalı. Bugüne kadar bütün sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ile hasta hakları konusunda önemli ilerlemeler kaydedilmiş, hasta hakları birimlerine başvuruların yüzde 85'i yerinde sonuçlandırılmıştır? denildi.

DOKTOR SEÇME HAKKI

Genelge de ayrıca hasta memnuniyetinin en üst düzeye çıkarılabilmesi için hizmet içi eğitim çalışmalarına hız verilmesi istendi. Bu eğitimlere güvenlik, temizlik ve diğer hizmet alımlarındaki şirketlerin çalışan personelleri de katılacak. Hasta hakları uygulaması ile ilgili bütün istatistiki sonuçlar ise il düzeyinde birleştirilerek her yılın ocak ayı sonuna kadar Sağlık Bakanlığına ulaştırılacak. 2009 yılı sonuna kadar bütün sağlık kuruluşları hekim seçme uygulaması kapsamındaki düzenlemeleri yaparak hekim seçme logosunu kurumlarına asacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber