Aydın ve Bursa'da iki doktora darp...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktor, hasta yakınlarınca darbedildiği gerekçesiyle polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Nazilli Devlet Hastanesi acil servisinde görevli doktor T.Ö, hastalarına bakılmadığı gerekçesiyle hasta yakınları M.S. ve F.S. tarafından tekmelendi.

Tehdit ve hakarete de uğradığını belirten doktor T.Ö, polise başvurarak bu kişilerden şikayetçi oldu.

Polis ekipleri, M.S. ve F.S'yi gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


FATİH KARAKILIÇ-Türkiye

Hasta yakınları doktora saldırdı, Tabip Odası olaya tepki gösterdi

BURSA(CİHAN)- Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Lütfü Polat'ın, yapılan ameliyata rağmen hayatını kaybeden bir hastanın yakınlarınca saldırıya uğraması Bursa Tabip Odası'nın tepkisine sebep oldu.

Oda tarafnıdan yapılan açıklamada, "Hastalığı boyunca gereken bütün özen gösterilen, sürekli yakın takibi yapılan 65 yaşındaki hastanın ileri derecedeki hastalığının yapılan bir dizi tedavi ve ameliyatına rağmen, yaşamın sınırları nedeniyle ölümle sonuçlanmasına rağmen meslektaşımıza şiddet olarak dönmesi nedeniyle üzüntümüz daha da artmaktadır" denildi.

Bursa Tabip odası Başkanı Bülent Aslanhan yaptığı açıklamada, olaya tepki gösterdi. Hekimlerin ağır çalışma koşullarında hizmet vermeye çalıştığını savunan Aslanhan, "Her koşulda ya da olanaksızlıklardan kaynaklanan koşulsuzlukta, kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek için gösterilebilecek en üst düzey özveri ile işimizi en iyi şekilde yapmak için uğraşmaktayız. Nerdeyse yaşantımızın çoğunu ailemizle değil hastanede hasta başında geçirmekteyiz. Bu şartlarda dahi öncelikle hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışırken birçok da sorunla karşılaşmaktayız. Son zamanlarda bilinçsiz hasta ve hasta yakınlarından görmüş olduğumuz haksız davranışlar yerini artık hekimlerimize saldırıya kadar vardırmıştır. Bizler hastalarımıza kendi ailemizden bireyler gibi bakarken, onlara en iyi ve kaliteli sağlık hizmetini vermeye çalışırken, tıbbin imkanları içerisinde yapılması gerekeni en iyi şekilde yapmaya çalışırken, tıbbi sınırları aşmış doğal süreçlerden kaynaklanan ölümlerden bile sorumlu tutulmayı ve hedef tahtası yapılmayı büyük üzüntü ile karşılıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber