Hatay'da 2 memur zimmete para geçirmekten tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 12:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hatay'ın Dörtyol Kaymakamlığı'nda görevli 2 memurun, vakıftan muhtaçlara verilmesi gereken parayı zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandıkları bildirildi.

Yaklaşık 10 gün önce, bir vatandaşın Cumhuriyet Savcılığı'na yazdığı ihbar mektubu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Kaymakamlık sekreteri M.K. (30) ve özel kalem memuru A.A. (40), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca muhtaçlara verilmek üzere ayrılan kaynakların bir bölümünü hak edenlere ulaştırmayarak zimmetlerine geçirdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlıların tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Kaymakam Sandıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

?Cumhuriyet Savcılığı'nın bir şikayet üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında, 2 personel, ifadesinden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıca, vakıfta görevli bir memur ile Ziraat Bankası'ndaki bir çalışan da tutuksuz yargılanıyor. Konu adalete intikal etti. Müfettiş istedik ve idari soruşturma başlattık. Olayın boyutu araştırılıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber