Tunceli'de 4,5 milyon liralık ev eşyası dağıtıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Tunceli'de 3 bin 45 aileye dağıtılan ev eşyasının değerinin, 4 milyon 428 bin lira olduğunu bildirdi.

MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural'ın yazılı soru önergesini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdür Vekili İslam Emiroğlu'nun bilgi notuyla yanıtlayan Yazıcı, Tunceli merkez ve ilçelerinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılan eşya yardımlarının, vatandaşların tercihleri doğrultusunda belirlendiğine işaret etti.

Bu kapsamda, buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe, ocaklı fırın, televizyon, elektrikli süpürge, halı, şofben ile 5 adet bulaşık makinesi dağıtıldığını belirten Yazıcı, "3 bin 45 aileye ev eşyası için kullanılan kaynak tutarı, 4 milyon 428 bin 938 liradır" dedi.

Yazıcı, eşyaların kentte faaliyet gösteren ve il merkezinde bulunan 6 firmadan eşit şekilde temin edildiğini de vurgulayarak, eşya yardımı projesinin hazırlıklarının Temmuz 2008'de başladığını, söz konusu yardımların yerel seçimlerle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber