THY ve Onur Airyaz tarifesine geçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları, 29 Mart'ta geçeceğini açıklayarak, 2009 yaz döneminde yurtdışında 116, yurtiçinde 36 olmak üzere toplam 152 noktaya sefer düzenleneceğini kaydetti.

THY yapılan açıklamada, THY'nin son yıllarda sürdürdüğü büyüme stratejisi çerçevesinde yaygın uçuş ağını 29 Mart'ta uygulamaya başlayacağı yaz tarifesinde de genişletmeye devam ettiği belirtilerek, yeni açılacak hatların yanısıra mevcut hatlarda da sefer sayılarının arttırıldığı 2009 yaz tarifesinde bir önceki döneme göre arz edilen koltuk kilometrede yüzde 24, konma sayısında ise yüzde 12 artış öngörüldüğü ifade edildi.

Delhi, Bombay ve Chicago seferlerimiz haftanın her günü, New York hattının haftada 7 seferden 9 sefere, Singapur'un haftada 4 seferden 5 sefere, Seul'un haftada 3 seferden 4 sefere, Johannesburg/Cape Town'un haftada 3 seferden 4 sefere ve Lagos'un haftada 3 seferden 4 sefere çıkarılacağını kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

?Dusseldorf ve Paris seferleri günde 3 seferden 4 sefere, Münih ve Bakü seferleri günde 2 seferden 3 sefere, Brüksel seferleri haftada 17 seferden 21 sefere, Cenevre, Stokholm ve Kopenhag seferleri haftada 10 seferden 14 sefere, Viyana seferleri haftada 14'ten 18'e, Lyon seferleri haftada 7'den 10'a, Roma seferleri haftada 12'den 14'e, Prag seferleri de haftada 7'den 9'a, Tebriz seferleri haftada 3 seferden 5 sefere, Sanaa ve Lizbon seferleri haftada 3 seferden 4 sefere, Zagrep, Saraybosna, Nice, Kazablanka, Addis Ababa, Hartum, Dublin, Venedik, Basel ve Helsinki noktalarında bu dönemde haftanın hergünü sefer planlandı.?

YENİ SEFERLER PLANLANIYOR

Trafik haklarındaki sınırlamalar nedeniyle daha önce frekans arttırılamayan Kahire'de haftada 9'dan 14 frekansa, Amman'da 11'den 14 frekansa, Barselona'da 10'dan 14 frekansa, Madrid'den 7'den 10 frekansa, Beyrut seferlerinin haftada 7'den 10 frekansa çıkarıldığını vurgulanan açıklamada, Abu Dhabi-Muscat seferleri'nin 1 Haziran itibarıyla ayrılarak Abu Dhabi seferlerinin haftada 4 frekans, Muscat seferlerinin haftada 5 frekans olarak uygulanacağı ifade edildi. Bahreyn-Doha seferlerinin, 1 Haziran itibarıyla ayrılarak, her iki noktaya haftanın her günü olacak şekilde planlandığının altı çizilen açıklamada, ?Ljubljana-Zagrep seferleri ayrılarak Zagrep'e haftanın her günü, Ljubljana'ya haftada 4 frekans sefer icra edilecek. İç hatlarda ise haftada 3 frekans olan Sinop seferleri haftanın her günü gerçekleştirilecek? denildi.

Frekans artışlarına ilave olarak yaz 2009 döneminde uçuş ağında yeni noktalar ile de güçlendirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekilen açıklamada, bu doğrultuda, İstanbul'dan Dakar-Sao Paulo ve Bingazi ve Lviv'e seferler planlandığı kaydedildi. Bununla birlikte Eskişehir-Brüksel seferlerinin de ilk kez bu dönemde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

?Bunlara ilaveten yolcuya sunulan hizmet kalitesinin arttırılması adına İstanbul'a 4-5 saat uçuş mesafesinde olan Kazablanka, Muscat, Dubai, Abu Dhabi, Bahreyn, Doha, Barselona ve Madrid seferlerinin filoya yeni katılan ve ?business? koltuğa sahip ve her koltukta görüntülü eğlence sistemi bulunan Airbus A-321 uçakları ile yapılması kararlaştırıldı. Türk Hava Yolları 2009 yaz döneminde yurtdışında 116 şehire, yurtiçinde 36 şehire olmak üzere toplam 152 şehire sefer düzenleyecek?.


Onur Air'in yaz tarifesi

İstanbul - Onur Air'in 29 Mart Pazar gününden itibaren uçuşlarında yaz tarifesine geçeceği bildirildi.

Onur Air'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 31 Ekime kadar sürecek ve günde ortalama 48 iç hat seferinin yapılacağı yaz tarifesiyle birlikte Onur Air'in Bodrum, Antalya ve Trabzon seferlerinin sayısı artacak. Her yıl yaz aylarında düzenlenen Dalaman seferleri de 15 Mayıs tarihinden itibaren başlayacak.

Öte yandan, 29 Mart günü yaz saati uygulamasına geçileceği ve saatlerin 1 saat ileri alınacağı hatırlatılarak, yolcuların uçuşlarında sorun yaşamamaları için 28 Mart günü gece yarısı saatlerini bir saat ileri almaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber