MEB'in bürokratlarının dikkatsiz işlemleri

Mili Eğitim Bakanlığı, aldığı bir kararla, 30 Mart 2009 Pazartesi günü, okulları tatil etti. Ancak bir seçim arefesinde, bu uygulamanın ne tür bir hak kaybı getireceği hesaba katılmamıştı. 27 Mart 2009 tarihinde yayımladığımız haberde, öğretmenlerin görevli sayılmalarının belirtilmeleri halinde hak kaybı olmayacağını ifade etmiştik. Bu açıklamamız sonrasında Türk Eğitim Sen başkanı, bugün bir açıklamaya yaptı ve sorunun çözülmesini istedi. Bunun üzerine, hem Bakan Çelik hem de Bakan Çiçek birer açıklama yaptı. Açıklamalar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2009 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yerel seçimler sebebi ile okulların tatil edildiği 30 Mart günü için öğretmenlere ek ders ücretinin ödeneceğini, aksine yapılan açıklamaların doğru olmadığını açıkladı.

İHA muhabirine açıklama yapan Bakan Hüseyin Çelik, Bakanlar Kurulu'nda alınan özel bir kararla okulların 29 Mart günü yapılacak yerel seçimler sebebi ile ertesi gün tatil edildiğini belirtti. Öğretmenlere okulların tatil edildiği 30 Mart günü ek ders ücreti ödenmeyeceği şeklinde bir sendika tarafından açıklama yapıldığını, bunun kesinlikle doğru olmadığını, spekülasyon olduğunu belirten Bakan Çelik "Öğretmenlerimizin bu tatil dolayısı ile ek ders ücretlerinin ödenmemesi söz konusu değildir. Bu tatil dolayısı ile öğretmenlerimizin kaybı olmayacaktır. Başbakanımızın talimatı ile Bakanlar Kurulu'nda görüşülen ve özel bir kararla alınan tatil günü öğretmenlerimize ek ders ücreti ödenecektir. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında gerekli karar alınıp ödemeler yapılacaktır. Yani öğretmenlerimizin bir kaybı olmayacaktır" dedi.


BAKAN ÇİÇEK'İN AÇIKLAMASI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, öğretmenlerin, yerel seçim nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edilmesinden dolayı 'haftalık ek ders ücretlerini alamayacakları' yönünde açıklamalarda bulunulduğunu anımsatarak, 'Bu kesinlikle yanlıştır. Öğretmenler ek ders ücretlerini alacaklar' dedi.

Çiçek, öğretmenlerin yerel seçimler dolayısıyla mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen'in okulların pazartesi günü tatil edilmesi nedeniyle ''öğretmenlerin haftalık ek ders ücretlerini alamayacağı'' yönündeki açıklamasının ''kafa karıştırıcı'' olduğunu ifade eden Çiçek, ''Bu kesinlikle yanlıştır. Öğretmenler ek ders ücretlerini alacaklar'' diye konuştu.

Cemil Çiçek, öğretmenlerin bir önceki hafta olduğu gibi seçim sonrasındaki hafta da ek ders ücretlerini almaya devam edeceklerini kaydetti.


MEB'den resmi açıklama: Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine İlişkin Açıklama

28.03.2009

BASIN AÇIKLAMASI

30 Mart 2009 Pazartesi Günü, okulların tatil edilmesi ve öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenmesine ilişkin olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından daha önce alınan bir kararla 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nden dolayı 30 Mart 2009 Pazartesi günü okullar tatil edilmiştir.

Okulların tatil edilmesiyle birlikte öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenmeyeceğine ilişkin eğitim alanında faaliyet gösteren bazı sendikalar tarafından çeşitli iddialarda bulunulmuştur. Söz konusu iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerini tam olarak alabilmeleri amacıyla ilk yapılacak Bakanlar Kurulu'nda konuyla ilgili olarak karar alınacaktır. Bu sayede öğretmenlerin okulların seçimler sebebiyle tatil olmasından kaynaklanabilecek hak kayıplarının önüne geçilecektir.

Başta büyük bir fedekarlıkla görevlerini sürdürün öğretmenlerimiz olmak üzere kamuoyunun söz konusu sendikaların iddialarına itibar etmemelerini diliyoruz.

Saygılarımızla...

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber