TOKİ, satamadığı konutlar için kampanya yapacak

Haber Giriş : 19 Aralık 2004 01:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı biten ve devam eden konutlar, 144 aya varan taksitlendirme seçeneği ile satışa sunulacak.

TOKİ tarafından 2. etap toplam 648 konuttan 216 konutun bitme aşamasına gelinmiş, bu konutlarda geçtiğimiz aylar içinde sadece 13 konut satılabilmişti. Konutlara rağbet olmayınca TOKİ yetkilileri 23 Aralık 2004 ile 31 Ocak 2005 tarihleri arasında Şanlıurfa'ya özgü olarak 144 aya varan vade seçenekleri ile kampanya düzenledi. Konu ile ilgili olarak basın toplantısı yapan TOKİ Finasman Daire Başkanı Mehmet Memduh Dizdar, "Şanlıurfa projelerimizde D ve K tipi konutlarımız vardır. Toplu Konut İdaresi sadece konut satmıyor. Burada yaşam merkezi oluşturuyor. İçerisinde camisi var okulu, oyun alanları bulunmaktadır. Türkiye'deki satışlar çok iyi gidiyor. Bizim burada tanıtım problemimiz vardı. Burada 144 ay vadeye çıktık. 53 konut için 21 Aralık-31 Ocak tarihleri arasında yeni bir kampanya düzenledik. Rağbet açısından biraz zorlandık. Daha önce Dünya Bankası ile yapılan projede olumsuz bir imaj var. Vatandaş toplu konutun ne olduğunu bilmiyor kooperatif olarak sanıyor" diye konuştu.

6 milyar lira peşinat 581 milyon lira taksitli seçeneği tercih ederek 3 Başkan Yardımcısı ve kendisinin birer konut alacağını ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba, "Akabe Bölgesi'nde yapılan binaları gezdim gördüm çok kaliteli. Maalesef Urfa halkı Akabe bölgesine mesafe uzaklığından dolayı iyimser bakmıyor. Ancak bir çok ilde şehir dışında konut yapılıyor. Ben ve başkan yardımcıları en kısa sürede birer tane satın alacağız. Ben çok zengin biri değilim ama oturulacak bir yer ondan dolayı oraya paramı vererek alacağım" dedi.

Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa'da ortalama yüzde 73'ü gecekondudan meydana geliyor. Bizim Şanlıurfa'da şehirciliği tam anlamda oturtabilmemiz için TOKİ ile işbirliği yapmamız gerecek. Özellikle gecekondu dönüşüm projelerinde TOKİ'ye ihtiyacımız olacaktır. TOKİ ile ikinci olarak düşündüğümüz projede Urfamız'da bir dairenin maliyeti 100-150 bin dolar civarında satılmaktadır. TOKİ'nin yaptığı daireler bunun yarı yarıya altında satılmaktadır" diye konuştu.

Akabe Toplu Konutları'na her hafta vatandaşların yakından görebilmeleri için otobüs seferleri başlatacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Her hafta bir otobüsle Akabe Toplu Konutları'na gezi düzenleyelim. Vatandaşlar buradaki konutları yakından görsün tanısın. Düşündüğümüz Yeni Urfa daha uzak bölgelerde olacak. Bunun için vatandaşlarımızda Akabe mevkiinde yapılan konutlara rağbet göstermesi gerekir. Türkiye'de genelde aynı oluyor bir proje yapılıyor. Erzurum'da da aynı proje uygulanıyor, Şanlıurfa'da da.

Bundan sonraki TOKİ ve Şanlıurfa projelerimizde halka sorarak yapacağız. Urfa'da yapılan projelerde balkonlar küçüktü ama büyütüldü" şeklinde konuştu. Daha sonra TOKİ yetkilileri, basın mensuplarına Akabe mevkiinde yapımı biten evleri gezdirerek evlerin kalitesini anlattılar.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber