Milli Eğitim'e emniyet modeliyle atama

Haber Giriş : 19 Aralık 2004 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önümüzdeki yıl uygulamaya geçilmesi planlanan sisteme göre il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin atama sistemi değişiyor. 81 il 5, ilçeler 6 sınıfa ayrılıyor. Müdürler emniyette olduğu gibi, "1'inci sınıf, 2'nci sınıf Milli Eğitim Müdürü" olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü atama sistemini değiştiriyor. Daha önce bütün ilçe ve illerin kendi aralarında eşdeğer statülere sahip olduğu yönetmelik kaldırılıyor. Mülki İdare Amirliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yönetici atama sisteminden esinlenen Bakanlık, 81 ili 5, ilçeleri de 6 sınıfa ayırıyor. Müdürler de Emniyet'te olduğu gibi, "1'inci sınıf, 2'nci sınıf Milli Eğitim Müdürü" şeklinde sınıflandırılacak.

81 İL 5 BÖLGEYE AYRILDI
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatı üzerine hazırlanan yeni yönetici atama yönetmeliği taslağına göre, 81 il 5 bölgeye, ilçeler ise toplam 6 bölgeye ayrılacak. 2005'de uygulamaya geçilmesi planlanan sisteme göre, sınıflandırmanın belirlenmesinde o bölgenin nüfusu, yüzölçümü, öğretmen ve öğrenci sayısı, sosyo-ekonomik durumu gibi kriterler göz önüne alınacak. Nüfusu büyük, sosyo-ekonomik yönden gelişmiş bazı ilçeler de illerle aynı kategori içerisinde değerlendirilecek ve sınıfları denk sayılacak.

6'NCI SINIF BAŞLANGIÇ
Yöneticiler 6'ıncı sınıftan itibaren görevlerine başlayacaklar ve aldıkları puan ve elde ettikleri deneyimlere göre sınıf atlayacaklar. Yeni göreve başlayan bir milli eğitim müdürünün, Ankara'nın Çankaya ilçesi gibi 1'inci sınıf bir il veya ilçeye ataması yapılmayacak, deneyimli olmasına mutlaka dikkat edilecek. Sınıflar arasında mali bir düzenlemeye de gidilecek. Şuanda yürürlükte olan yönetmeliğe göre ilçe milli eğitim müdürü olabilmek için en az 5 yıllık A tipi bir okulda müdürlük yapmak ya da 3 yıllık bir şube müdürlüğü deneyimine sahip olmak yeterli oluyor. Bu şartlara sahip olanlar Türkiye'nin herhangi bir ilçesinde mili eğitim müdürlüğü yapabiliyorlar. Aynı şekilde il milli eğitim müdürü olabilmek için ise en az 8 yıllık bir okul müdürlüğü veya en az 5 yıllık şube müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü deneyimine sahip olmak koşulu aranıyor. Yeni sisteme göre bu şartlar yine geçerli olacak. Bunun yanı sıra bu şartlara sahip birisi hemen 1'inci sınıf bir il ya da ilçeye atanmayacak. İlçeye atamalarda 6'ncı sınıftan başlanacak ve birinci sınıfa doğru görev yeri değişecek.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber