Sandığa kan bulaşan Karaçoban'da okullar bir gün süreyle tatil edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2009 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde dün meydana gelen silahlı kavgada bir kişinin ölmesi 2'si ağır 5 kişinin yaralanmasının ardından ilçe merkezi ve köylerdeki bütün okullar bugün tatil edildi.

Karaçoban'da okullar bir günlüğüne tatil oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'li il genel meclisi üyesi adayı Emin Çağlar'ın aynı aşiretten olan DTP'li yakınları tarafından aracının içerisinde silahla öldürülmesinin ardından ilçe merkezinde taraflar arasında kısa süreli çatışma yaşanmıştı. Çatışmada 2'si ağır 5 kişi yaralanmıştı. Olaydan sonra ilçe merkezindeki bütün işyerleri kapatılmış ve halk sokağa çıkmamıştı.

Kaymakam Naci Aktaş, 7 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilçe genelinde ortamın gergin olmasından dolayı tatil kararını aldıklarını söyledi.

Aktaş, düne göre ilçe merkezinde günlük yaşamın normale dönmeye başladığını ve bazı iş yerlerinin kepenklerini açtığını belirtti. Silahlı saldırıda yaşamını yitiren Çağlar'ın cesedinin otopsi için Trabzon Adli Tıp Merkezi'ne gönderildiğini de belirten Aktaş, cenazenin bugün gelmesi halinde defnedileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber