Ergenekon sanığı Kemal Kerinçsiz, savcıları tehdit etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2009 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının 67. duruşmasında tutuklu sanıklardan avukat Kemal Kerinçsiz, savunmasına başladı. Kerinçsiz, Ergenekon savcılarına, Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya'yı hatırlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Kerinçsiz, savmasının başında İstanbul Hukuk Fakültesi'nde eğitim aldığını ve parlak bir öğrenci olduğunu anlattı. Hukuk fakültesi 3. sınıfta bir konu üzerinde yaptıkları tartışmanın üzerine hocası Prof.Dr. İlhan Ender Postacıoğlu tarafından kendisine asistanlık teklif edildiğini söyledi. Ancak savcı olmak istediği için bu teklifi reddettiğini belirten Kerinçsiz, kabul etmesi halinde hocası tarafından yurt dışında özel eğitim almasının sağlanacağını ifade etti. Kerinçsiz, teklifi reddetmesi üzerine hocasının "Zaman içerisinde kendinizi çok güçlü hissedeceksiniz. Ama atacağınız imzalardan hesap vermeyeceğinizi sanmayın. Bu imza bir gün sizin, sizin olmasa bile çocuklarınızın önüne gelir" diyerek kendisine öğüt verdiğini salondaki herkesle paylaştı.

-"ÇOCUKLARINIZIN YÜZÜNE BAKAMAZSINIZ"

Kerinçsiz, anekdotunun ardından "Savcılar ya kullanıldığının farkında değiller ya da kullanılmaya baştan muvafakat vermişler." dedi. Ergenekon iddianamesinin altında imzaları bulunan savcıların çocuklarına kötü bir miras bıraktıklarını iddia eden Kerinçsiz, "Maalesef bugün toplumumuz tehlike altında olup, tüm ulusalcı ve bağımsız milliyetçi Atatürkçüler ile vatanseverlerin potansiyel suçlu olarak görülmesi adalet açısından hangi noktaya geldiğimizi göstermektedir. Bu tablo bir hukukçu olarak şahsımı endişeye sürüklemekte ve titretmektedir. İddianameyle savcılar TSK'ne terörist demiştir. Bu şekilde savcılar hem çocukları için hem de gelecekleri için kötü bir miras bırakacaklar. Onların yüzüne de bakamayacaklardır" dedi.

-SAVCI FERHAT SARIKAYA'YI HATIRLATTI

Kerinçsiz, Şemdinli iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'yı da hatırlattı. Sarıkaya'nın hazırladığı iddianame incelendiğinde bugün yargılaması yapılan Ergenekon'un ayak seslerinin geldiğini söyledi. Kerinçsiz, "Sarıkaya'nın işi bittikten sonra Amerika'ya gitmiş, hatta davanın gizli tanıkların olacağı da söyleniyor" iddiasında bulundu. Kerinçsiz, ayrıca iddianameyi hazırlayan savcılar için "Yeşil Darbe Yargıcı" benzetmesi kullandı. Kerinçsiz, "Ülkedeki 10 yargı mensubuyla yargı darbesi meydana getirilmiştir" dedi. Ergenekon savcılarının küresel çetenin mensubu olduğunu belirten Kerinçsiz, "Savcıların dışarıdan buldukları destek şu an sadece, ağustos böceğinin 24 saatlik şatafatlı dönemi kadardır" dedi. Kerinçsiz, "Savcılar, 'Arkamızda şu, bu var diye güvenmesinler. Gün gelir onların da güvü biter. Akan suyu ilelebet durduramazsınız. İlla bir yer bulur, patlatır ve yoluna devam eder." diye konuştu.

-ZAPSU'NUN SÖYLEMİNİ HATIRLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Cüneyt Zapsu'dan da örnek veren Kerinçsiz, Zapsu'nun Amerikalılarla yaptığı konuşmanın manidar olduğunu kaydetti. Kerinçsiz, "Zapsu, Amerikalılarla yaptığı bir görüşmede Başbakan için 'süpürmeyelim. Sonuna kadar kullanıp sifonu çekelim' söylemiyle' ılımlı islamın Türkiye'ye bu şekilde yerleştirilmeye çalışıldığını iddia etti. Ayrıca Erdoğan'ın Yahudi cemaatleriyle yaptığı anlaşmanın ardından son 6 yıldır da iktidarda olduğunu söyledi.

-"ASKERİ MAHKEMEDE YARGILANMALIYIZ"

Kerinçsiz, yargılandıkları suç maddelerini detaylarıyla anlatarak, davanın konusunun askeri mahkemeyi ilgilendirdiğini belirtti. Kerinçsiç, "Sizin yargılamanızdan kaçmak için değil. Konusu itibariyle davaya bakmakta görevli olan mahkemenin askeri mahkeme olduğu kanaatindeyim" şeklinde görüşünü de bildirdi. Kerinçsiz yargılama sırasında sanığın delil toplatma hakkı olduğunu hatırlatarak kendisinin toplanmasını istediği delillerden sadece dörtte birinin kabul edildiğini, dörtte üçünün ise reddedildiğini iddia etti.

-"SEÇİME 4 GÜN KALA İDDİANAMEYİ KABUL ETTİNİZ"-

Kerinçsiz, mahkemenin yerel seçimlere 4 gün kala ikinci iddianameyi kabul eden heyeti de eleştirdi. Kerinçsiz, "Siyaset ve yargı adeta yan yanadır. Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir yargı kurumu hiçbir davayı kesintisiz olarak görmemektedir. Bu sistemli olarak uygulanmaktadır. Hiç birimiz bu şekilde lehimize deliller toplayamıyoruz. Mahkemenin seçtiği bu yöntem hakkında açıklama yapmalıdır. İddianamenin seçimlerden 4 önce kabul edildiğinin açıklaması da AKP iktidarına siyasi nema sağlama çabasıdır. Ancak amaçlanan sonuç elde edilememiştir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber