Bu haftaki Meclis gündemi belli oldu

Haber Giriş : 20 Aralık 2004 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaklaşık 1 ay süren ?bütçe maratonu?, bu kez Genel Kurul'a taşınacak. Yarın bütçenin tümü üzerinde görüşmeler yapılacak.

Genel Kurul'da yarın bütçenin tümü üzerinde görüşmelerin ardından TBMM Başkanlığı, RTÜK, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın bütçeleri görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta 2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı için mesai yapacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaklaşık 1 ay süren ?bütçe maratonu?, bu kez Genel Kurul'a taşınacak. Yarın bütçenin tümü üzerinde görüşmeler yapılacak.

Bütçe Tasarısı'nın görüşmeleri 9 günde tamamlanacak. Hafta sonu da dahil her gün saat 11.00'de toplanacak Genel Kurul, günlük program bitinceye kadar çalışmalarını sürdürecek.
Bütçenin tümü üzerinde gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmalar için birer saat, kişisel konuşmalara 10'ar dakika süre verilecek. Bakanlık ve daire bütçeleri üzerinde görüşmelerde ise Hükümet ve gruplara 45'er dakika, kişisel konuşmalara 10'ar dakika süre tanınacak.

Bütçe görüşmelerinin sonunda grup ve Hükümet'e birer saat, kişisel konuşmalara yine 10'ar dakika verilecek, soru cevap işlemi 20 dakikada gerçekleştirilecek. Grup adına yapılacak görüşmelerde konuşma süresi birden fazla kişi tarafından kullanılabilecek.

Genel Kurul'da yarın bütçenin tümü üzerinde görüşmelerin ardından TBMM Başkanlığı, RTÜK, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın bütçeleri görüşülecek.
Başbakanlık, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın bütçeleri ise Salı günü ele alınacak.
NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber