İtiraza karşın, yine belediye başkanı olan adaylar...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP sonuca itiraz etti fark daha da açıldı

AKP'nin Büyükçekmece itirazı ile oylar yeniden sayıldı, CHP'li Akgün bu kez 540 oy farkla, yine belediye başkanı seçildi.

AKP ile CHP arasında başabaş bir yarışın yaşandığı B.Çekmece'de yapılan itirazların ardından kesin sonuç belli oldu.

CHP Büyükçekmece Başkan Adayı Hasan Akgün gece 03.30'da mazbatasını alarak dördüncü kez başkanlık koltuğuna oturdu. Başkan Akgün bugün saat 14.00'te düzenlenecek törenle görevine başlayacak.

Yapılan ilk sayımın ardından CHP'li Akgün 244 oy farkla birinci olmuş, ancak Ak Parti bu sonuca itiraz etmişti. İkinci kez yapılan sayımların ardından oy farkı 540'a yükseldi.


İtiraza karşın, yine belediye başkanı

Mersin - Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde, CHP'nin adayı Ali Kuru, yapılan itirazın ardından yeniden yapılan sayımda da belediye başkanlığına seçildi.

CHP'li Ali Kuru'nun 2 bin 193 oy alarak kazandığı seçimde, 2 bin 190 oy alan DSP'li Veli Serin'in itirazını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, yeniden sayım yaptı. Sayımlar sonucu CHP'li Kuru'nun oyu 2 bin 210'a, DSP'li Serin'in de 2 bin 200'e çıktı.

Sonucun açıklanmasının ardından, Ali Kuru'yu, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Tarsus ilçe Başkanı Mehmet Oksal ve belediye meclis üyeleri ile partililer kutladı.

Milletvekili Oksal, tüm CHP'lileri nezaket kurallarını bozmadan, duyarlı davranarak zaferi kutlamaya çağırdı.

Belediye Başkanlığına seçilen Ali Kuru, "Bu bir inancın, Yenice halkının zaferidir. Haftalarca süren seçim çalışmaları sonucunda Yeniceliler bu kutsal ve onurlu göreve bizleri layık gördü. Yenice halkının güvenine layık olacağız ve beldeyi hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız. Tüm Yenice halkının emrindeyiz" dedi.


Gelendost'ta yeniden yapılan sayım sonucu değiştirmedi

Yusuf ERAT-Türkiye

İSPARTA- Isparta'nın Gelendost ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı Mehmet Sezgin'in itirazı üzerine yeniden yapılan oy sayımı, seçim sonucunu değiştirmedi.

Seçim sonucunda bağımsız aday Mehmet Sezgin'in 1111 oyuna karşılık Demokrat Parti (DP) adayı Halim Kıyak, 1130 oy ile Gelendost ilçe başkanı seçilmişti. Bağımsız aday Sezgin'in itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı. Saat 02:30'da tamamlanan oy sayım işlemi sonucunda, sandıklardan DP'ye artı 1 oy daha çıktı. 1009 numaralı sandıkta geçersiz kabul edilen bir oy Demokrat Parti lehine geçerli kabul edildi. Böylece 19 olan fark 20'ye çıktı.

Adliye binasında yapılan tekrar sayımda sonucu kabullenen Mehmet Sezgin, yeni belediye başkanı Halim Kıyak'ı tebrik ederek salondan ayrıldı.

ERCAN YILDIZ-Türkiye

Çekmeköy'de 16 sandıkta oylar yeniden sayılacak

İSTANBUL- Çekmeköy'de seçimin kaybedilmesinin ardından oyların yeniden sayılmasını isteyen ve Ümraniye Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik CHP'li seçmen, İlçe Seçim Kurulu'nun 16 sandıkta bulunan oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurmasının ardından dağıldı.

Edinilen bilgiye göre oyların yeniden sayılmasını isteyen CHP'nin, Çekmeköy Seçim Kurulu'na başvurması üzerine Ak Parti, seçmenleri de harekete geçti. İki parti taraftarları, Çekmeköy Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çamlık İlköğretim Okulu önünde toplanınca gerginlik yaşandı. Gerginliğin çatışmaya dönme ihtimaline karşı Jandarma ekipleri okul içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra okula gelen AK Parti'nin seçimi kazanan adayı Ahmet Poyraz ile CHP adayı Hüseyin Avni Sipahi, bir süre içeride kaldıktan sonra birlikte açıklama yaptı.

Başkan adayları içerideyken, AK Parti Milletvekili Çetin Soysal ile CHP eski milletvekillerinden Berhan Şimşek ile Önay Bilgin adliyeye giriş yaptı.Saat 21.00 sularında adliyeden çıkan Berhan Şimşek ve Ahmet Sipahi kendilerini bekleyen kalabalığa açıklama yaptı. Kalabalığa komisyonunun vermiş olduğu karar ile ilgili bilgi veren Sipahi, "İtirazımızı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, 16 sandığın tekrardan sayılmasına karar verdi. Ancak, yarın tekrardan itiraz dilekçesini vererek 319 sandığın tamamının açılmasını isteyeceğiz. Hukuk mücadelemiz devam edecek. Eğer sandıkların yeniden sayılmasına karar verilmezse önümüzdeki 5 yılın şaibeli olacağı anlamına gelir." dedi.

 

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber