MHP, Adana Seyhan 4. bölgedeki oy sayımı durdurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Seyhan 4. Bölge İlçe Seçim kurulunda oyların yeniden sayımının, yaptıkları başvuru üzerine İl Seçim Kurulunca durdurulduğunu bildirdi.

Tankut, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın "oyların yeniden sayılması için sandık kurullarına itiraz yapılması" ve "ilçe seçim kurulu üyelerinin bu yönde karar alması gerektiğini", ancak bu işlemler yapılmadığı için oyların yeniden sayımın usulsüz olduğu gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna başvuruda bulunduğunu belirtti.

Yılmaz Tankut, "Bu yöndeki yazılı talebimiz kabul edilerek Seyhan 4. Bölgedeki oy sayımı durduruldu" dedi.

Bu durumda ilçe seçim kurulunun seçim sonrasındaki açıklamasının geçerli olduğunu kaydeden Tankut, diğer seçim kurullarında ise yapılan itiraz başvuruları doğrultusunda birleştirme tutanaklarının incelendiğini bildirdi.


Adana'da işler sarpa sardı

Seçim sandıkları kapanalı 3 gün oldu. Ama Adana'da seçim heyecanı bitmedi.

Son ana kadar devam eden başkanlık yarışı önümüzdeki haftaya kadar da sürecek gibi görünüyor. Adana'daki kesin sonuçların en az 1 hafta daha belli olması beklenmiyor. Çünkü Pazar günü yüzlerce kişinin okuyup kayıtlara geçirdiği oy pusulaları bu kez 20 kişi tarafından tek tek incelenecek. Bu yüzden Adana'daki kesin sonuçların en az 1 hafta daha belli olması beklenmiyor.

Adana il merkezinde 4 partinin farklı iddia ve isteklerle yaptığı itirazların 5 ayrı seçim kurulunda kabul edilmesi ile bu sabahtan itibaren oyların yeniden sayımı ya da tutanakların karşılaştırılmasına başlandı.

4 ayrı seçim kurulunda ise itirazların incelenmesi devam ediyor. Tutanakların karşılaştırılması ile ilgili incelemenin kısa sürebileceği, ancak yeniden sayım yapılan seçim kurulunda en erken 1 haftada sonuç alabileceği belirtildi.

İtirazlar sonucunda en dikkat çeken karar Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu'nda alındı. 126 bin seçmenli bu ilçede kullanılan 102 bin oy ile Çukurova İlçesi'ndeki 15 sandıktaki oylar yeniden sayılmaya başlandı. Büyükşehir sınırlarındaki diğer ilçe seçim kurullarından bazılarında da tutanak karşılaştırması yapıyor.

Bazı okulların çöplüklerinde oy pusuluları bulunması, bir seçim kurulunun arşiv odasında boş sandık kurulu tutanaklarının sabaha karşı dolduruluyor olması, partilerin sandık başı müşahitlerinin elindeki tutanak suretleri ile seçim kurullarındaki bilgisayarlarda aynı sandığın sonuçlarının tutmaması gibi nedenlerle AKP, CHP, MHP ve DTP yetkilileri 9 ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

Parti yetkililerinin de içinde bulunduğu seçim kurullarından bazıları dün itirazları görüştü. 415 sandıklı Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu, kullanılan 102 bin oyun yeniden sayılması kararı aldı. Oyların sayılması için de Seyhan Kaymakamlığından 10 yardımcı memur istendi. Adliyede konuşlanan Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu, memurların saat 08.00'de gelmesiyle birlikte ağızları bağlı ve mühürlü oy pusulalarının bulunduğu torbalar İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Bozkurtlar'ın hakimliğini yaptığı Adana Adliyesi'nin 4'üncü katındaki 6'ncı Aile Mahkemesi Duruşma Salonu'na alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber