Üniversitede öğrenciye 'hoca dayağı' iddiası

Haber Giriş : 20 Aralık 2004 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi H.O.'nun, 2 okutman ve 1 öğretim görevlisi tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta garip bir 'dayak' vakası yaşandı. Elektronik Bölümü öğrencisi H.O.'nun, üniversitede çalışan öğretim görevlisi Mustafa Bıçaklı ile okutmanlar Kasım Delikanlı ve Erdoğan Civelek tarafından bir odaya kapatılarak dövüldüğü öne sürüldü.

İddialara göre; üniversitede öğrenci temsilcisi olan H.O, dersten zorla çıkartılıp önce ölümle tehdit edildi, daha sonra dayağa maruz kaldı. Akşam saatlerinde meydana gelen dayak olayına üniversitede çalışan bir hademenin de ismi karıştı.

Mağdur öğrenci H.O., ailesinin başına gelenlerden haberdar olmaması için isminin açıklanmasını istemedi. Sınıfta ders işlenirken hademenin geldiğini ve kendisini öğretim görevlilerinin odasına götürdüğünü iddia eden H.O, hademenin kendisini odaya soktuktan sonra koridoru öğrencilerin geçişine kapattığını öne sürdü. Odaya girer girmez okutmanlar Kasım Delikanlı ve Erdoğan Civelek ile öğretim görevlisi Mustafa Bıçaklı'nın kendisine saldırdığını ileri süren H.O. başına gelenleri şöyle anlattı: "Üstüme atlayıp vurmaya, küfretmeye başladılar. Boğazımı sıktılar, ölümle ve okuldan atmakla tehdit ettiler. 'Bize yakın olmalıydın, ders hocalarınla iyi olman seni kurtaramayacak. Bundan sonra okulda bizi görünce kaçacaksın' dediler." Yarım saat süren dayaktan sonra hademenin yardımıyla odadan çıkarıldığını aktaran H.O, kendisini koridorda bulan arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Hocalara suç duyurusu

Hastanede müşahade altına alınan üniversite öğrencisine, vücudundaki darp izlerinin yanısıra sinir krizi geçirmesi nedeniyle rapor verildi. Üniversitede yaşanan 'hoca dayağı' emniyet kayıtlarına girerken, dayak mağduru H.O., savcılığa suç duyurusunda bulundu. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü de, Bilgisayar Bölümü hocaları Delikanlı, Civelek ve Bıçaklı ile ilgili idari soruşturma başlattı. Öte yandan dayakçı hocaların geçmişte de benzeri olaylara karıştıkları, görevden alınmayla sonuçlanan idari soruşturmalar geçirdikleri iddia edildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber