İstanbul'da, CHP'li yeni başkan, iki üyeyle aynı kareye girmek istemedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Zengin, bazı meclis üyeleriyle aynı karede bulunmak istemedi

İSTANBUL'un Maltepe İlçesi'nde belediye başkanlığını kazanan CHP'nin adayı kalp cerrahı Prof. Dr. Mustafa Zengin, mazbatasını almadan önce meclis üyeleriyle basına poz vermek üzere biraraya geldi, ancak bu sırada bir gerginlik yaşandı. Zengin, bazı meclis üyeleriyle aynı karede bulunmak istemedi, meclis üyeleri ve partililer arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Maltepe Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'nin adayı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun çalışma yaptığı Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi'ne mazbatasını almaya geldi.

Mazbatasını almadan önce seçilen meclis üyeleriyle basına poz vermek üzere biraraya gelen yeni belediye başkanı Zengin, kendisiyle birlikte fotoğraf çektirmek üzere hazır bulunan CHP'li iki meclis üyesinden Erdoğan Doğan'a yönelerek, ?İstifanı ver, yürü istifanı ver, bu resimde siz bulunmayacaksınız? diye öfkeyle bağırdı.

Erdoğan Doğan'ın ?O sizin bileceğiniz iş değil? diye cevap vermesi üzerine kısa bir gerginlik yaşandı. Daha sonra resim çektirenlerin arasındaki diğer bir meclis üyesi Muharrem Karslı'ya yönelen başkan Zengin, aynı sert ifadelerle ?Sen de görüntüden çıkıyorsun, çık? diye bağırdı. Bunun üzerine meclis üyesi Karslı da ?O sizin bileceğiniz şey değil. Başkan olursunuz ama burada başkanlık yapamazsınız? diye karşılık verdi. Bu sırada meclis üyeleri ve partililer arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Karslı ve Doğan tepki üzerine fotoğraf karesinden çıkarken, partililer olan biteni şaşkınlıkla izledi.

Uzun süre öfkesi dinmeyen Başkan Mustafa Zengin, daha sonra Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na geçerek, mazbatasını aldı. Mazbatasını almadan önce kısa bir açıklama yapan Başkan Zengin, ?Başta Maltepe için güzel bir sonuç oldu. Halk iradesini seçim sandığına çok iyi lanse etti. Geçen dönemlerde bazılarının söylediği gibi iki kişiden biri bize oy verdi? dedi.

Kalp cerrahı olan Prof. Dr. Mustafa Zengin 1999- 2003 yıllarında Süreyya Paşa Göğüs Hastanesi'nde başhekimlik yaptı daha sonra Maltepe Ünüversitesi Hastanesi Kalp Cerrahi Anabilim Dalı başkanlığı görevini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber