Taşımalı eğitimin veli toplantıları kahvehanelerde yapılıyor

Haber Giriş : 20 Aralık 2004 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde eğitim kalitesini artırmak için kolları sıvayan bir grup öğretmen, taşımalı eğitim verilen köylerde velilerle kahvehane toplantıları yapmaya başladı.

Şarköy İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Duman, 12 öğretmenle birlikte köyleri geziyor. Köylerden gelen öğrencilerin derslerine çalışmadıkları ve velilerin toplantılara katılmamaları üzerine velilerin ayağına gitme kararı aldıklarını bildiren öğretmenler, Kırtık, Avunduk ve Kuyumcu köylerinden sonra Sübeylidere'de köy kahvehanesinde velilerle buluştu. Öğretmenler ayrıca bazı öğrencilerin evlerini ziyaret etti.

Duman, Sübeylidere'de köy kahvesinde yaptığı konuşmada, "Okulumuzdaki 250 öğrencinin 190'ı taşımaya tabi köylerden geliyor. Başarı seviyesi çok düşük. Biz eğitimde başarıyı artırmak istiyoruz. Düzenlediğimiz veli toplantılarına köylerden hiçbir veli katılmıyor. Bunun için köyleri tek tek dolaşarak sizlerle görüşmek istedik. Bazı öğrencilerimizin ders araç ve gereçleri eksik. Eğer bunları alamayacak veli varsa, bizler yardımcı olacağız. Çocuklarımızın kılık kıyafetlerine ve sabah kahvaltı yapmalarına özen gösterelim. Yemek yeme alışkanlığı kazandıralım. Öğlenleri çok güzel yemek çıkmasına rağmen, özellikle birinci ve ikinci sınıf öğrencileri yemek yemesini bilmiyor. Herhangi bir mazereti dolayısıyla okula gönderilmeyen öğrenciyi bize bildirin. Gayemiz öğrencilerin başarısını artırabilmektir. Sizler de bize yardımcı olun" dedi. Salı ve perşembe akşamları diğer köylerin de dolaşılacağını söyleyen Duman, köylerdeki intibaları bir rapor haline getirerek öğretmenlerle tartışacaklarını ve sonucu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirileceğini kaydetti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber