İki Yargıtay üyesinin ceza itirazına ret

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın ?Başkanlığa seçildiğim 2 Aralık milattır. Yeni bir başlangıç yapılacaktır. Yargıtay olarak itibarın yükselmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır' demesinden sonra Yargıtay Genel Kurulu'nun dünkü toplantısında iki üyenin disiplin cezalarına itirazını görüştü.

Kurul, ?Neşter operasyonu' çerçevesindeki yargıyı etkileme iddiaları nedeniyle Yargıtay üyeleri Ergül Güryel'e verilen ?görevden çekilmeye davet' ve Hüseyin Demirörs'e verilen ?uyarma' cezasına yapılan itirazı reddetti. Kurulun Arslan başkanlığında yaklaşık 5.5 saat süren toplantısında karar oyçokluğu ile alındı. Karar bir basın duyurusu ile açıklandı. İtiraz üzerine Başkanlar Kurulu tarafından verilen kararların ?kesin' olduğu vurgulandı.

EMEKLİLİĞİNİ İSTEYECEK

Güryel, toplantı bitene kadar Yargıtay'da bekledi. Kararın ardından Yargıtay'dan ayrılan Güryel'in son derece üzüntülü olduğu gözlendi. Güryel, bir soru üzerine, karar ile ilgili bir değerlendirme yapmayacağını söyledi. Şu anda 10 gün izne ayrıldığını kaydeden Güryel, 3 Ocak 2005 tarihi itibariyle de emekliliğini isteyeceğini belirtti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber