Emekli öğretmenin gasp iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Nisan 2009 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da oturan 47 yaşındaki Zenure Elibol adlı kadın, çocuğunun hasta olduğunu söyleyerek emekli öğretmen Fazlı Temiz'den 230 lira borç para aldı.

Temiz, 20 gün sonra parasını isteyince Elibol'un oğlu 24 yaşındaki Ergin Kaya ve damadı Erol Büyükkal tarafından dövüldü. Polise giderek şikayetçi olan emekli öğretmen, ?Ben iyiliğimin kurbanı oldum. Paramı isteyince evine çağırdı. Gidince borcuna karşılık ?benimle seviş' dedi. Kabul etmeyince üçü beni döverek cebimdeki 160 TL ile altın yüzüğümü gasp ettiler? dedi.

Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki olay, geçen yılın Agostos ayında meydana geldi. İddiaya göre Fazlı Temiz'in önünü kesen Zenure Elibol, çocuğun yandığını ve hastanede tedavi gördüğünü söyleyerek para istedi. Temiz'den 30 TL alan Elibol, birkaç gün sonra aynı yerde karşılaştığı emekli öğretmen Temiz'e, ?Çocuğum öldü. Cenazesini almak için 200 TL'ye ihtiyacım var. Borç olarak ver. Geri ödeyeceğim? dedi. Kadının ağlamasına dayanamayan emekli öğretmen Temiz, 200 TL daha verdi. 20 gün sonra Zenure Elibol, Fazlı Temiz'i telefonla arayarak, borcunu ödeyeceğni söyleyip evine çağırdı. Kadın, iddiaya göre borcuna karşılık kendisiyle sevişmesini istedi. Bu teklifi kabul etmeyen Fazlı Temiz, evden çıkıp giderken Zenure Elibol'un boşandığı eşinden olan oğlu Ergin Kaya ve damadı Erol Büyükkal tarafından zorla bir otomobile bindirilerek boş araziye götürüldü. Dövülerek parmağındaki altın yüzük ve 160 TL'si alınan Temiz, karakola giderek şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan 3 kişi nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan 3 çocuk annesi Zenure Elibol, ?Bu kişiyi hiç görmedim. Biri sürekli beni arıyordu. Ben de kim olduğunu öğrenmek için onu birkaç kez aradım. Torunum yanık tedavisi görüyordu, hayatını kaybetti. Kendisinden para istemiş değilim? dedi. Sanıklardan Ergin Kaya olay günü işte olduğunu söylerken Erol Büyükkal, emekli öğretmeni hiç tanımadığını ve görmediğini ileri sürdü. Duruşmaya katılan emekli öğretmen Fazlı Temiz ise, sanıkların üçününde yalan söylediğini savunarak şöyle konuştu:

?Hastanede karşılaşıp durumunu anlatınca kendisine üzüldüm ve para verdim. Ödeyeceğini söyleyerek telefon numaramı aldı. 20 gün sonra beni arayıp Atakum'daki evine çağırdı. Ben paramı istedim. O elimi göğsünün üzerine koyarak ?Borcumu böyle ödesem olur mu?' dedi. Kabul etmedim. Evden çıkıp gittim. Yolda yürürken diğer iki sanık beni zorla arabaya bindirip boş araziye götürdü. Burada benim dövüp paramı ve yüzüğümü aldılar. Sonra şehre dönmem için bana 5 TL verdiler.Ben iyiliğimin kurbanı oldum. Hepsinden şikayetçiyim.?

Dava, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber