Danıştay'ın görevden aldığı DTP'li başkan yeniden görev başında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2009 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve diğer yerel dillerle hizmet verme kararı aldığı için Danıştay tarafından görevinden alınan DTP'li Abdullah Demirbaş, 2 yıl aradan sonra yeniden Sur Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Coşkulu bir karşılamayla makamına oturan Demirbaş, "Nerede kalmıştık" diyerek göreve başladı.

Belediye Meclisi tarafından "Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve diğer yerel dillerle belediyecilik hizmeti verilmesi" kararı aldığı için Danıştay tarafından Belediye Başkanlığı görevinden alınan Abdullah Demirbaş, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden Sur Belediye Başkanı seçilmişti. İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Demirbaş, bugün coşkulu bir törenle 2 yıl uzak kaldığı belediye başkanlığı görevine yeniden başladı.

Sur Belediyesi girişinde yapılan törene Diyarbakır Milletvekili DTP Grup Başkan vekili Selahattin Demirtaş, Milletvekili Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve partililer katıldı. Baydemir, "Yanlış karar, hayırsız karar halkın iradesin geri döner, halkın iradesinden geri döndü" diyerek Sur Belediye Başkanı Demirbaş'ı kutladı.

DTP Grup Başkan vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Sur Belediye Meclisi iki yıl önce çok dilli hizmet kararı aldığında TRT'nin henüz çok dilli yayına başlamadığını hatırlatarak şöyle konuştu: "O dönemde kıyamet koparanlar seçim öncesi alelacele yasal zemini dahi olmayan TRT 6'da Kürtçe yayına başladılar. Geçtiğimiz hafta da radyodan Kürtçe ve Ermenice yayına başladılar. Eğer bu kamu kuruluşunda çok dilli hizmet yapılamazsa bunun yasal zemini yoksa TRT o günden beri suç işliyor, yasayı çiğniyor. Elbette ki biz çok dilli yayına da karşı değiliz. Bunu da savunuyoruz. Ama ironik duruma dikkat çekmek istiyoruz. Bu belediye kamu kuruluşudur, TRT de kamu kuruluşudur. TRT'ye serbest, belediyeye yasağı halk kabul etmiyor."

Sur Belediyesi yönetimini iki yıl aradan sonra aynı yönetime teslim ettiklerinin belirten DTP'li Demirtaş, "Başbakan Erdoğan ve sayın başkanımız ile meclisi görevden alan İçişleri Bakanı Sur'a Diyarbakır'a bir özür borcu var. Şu anda "hata yaptık" demelerini bekliyoruz" sözlerini kaydetti.

Yeniden Sur Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Abdullah Demirbaş da halkın adaletinin yerini bulduğunu belirtti. Kendisine oy verenlerin de vermeyenlerin de hizmetkarı olduğunu dile getiren Demirbaş, "Artık hizmetlerimize (nerede kaldık) diyerek devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Demirbaş ve konutlarıyla birlikte başkanlık makamına çıktı. Belediye Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Sur Kaymakamı Erdoğan, Başkan Demirbaş'ı çiçeklerle karşıladı. Elindeki çiçek buketini Başkan Demirbaş'a veren Kaymakam Aydın, "Hayırlı olsun" diyerek, görevi devretti.

Sur Belediyesi Başkanlık koltuğuna 2 yıl aradan sonra oturan Demirbaş'ı DTP'li milletvekilleri ve vatandaşlar tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber