Halk Eğitimi Merkezlerindeki kadro normları yeniden tespit edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 00:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Halk Eğitimi Merkezleri norm kadroları yeniden belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezleri Yönetici ve Öğretmen Normları yeniden belirlendi;

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına ilişkin Yönetmeliğin 15.g/2 maddesinde, ? Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açıköğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, eğitim hizmetleri merkezi (akşam sanat okulu), halk eğitim merkezleri ile bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra açılacak benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,

Norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.

Ancak, birinci alt bent çerçevesinde belirlenen norm kadrolarda bulunan öğretmenler projenin sona ermesi durumunda, öncelikle görevli oldukları okul veya kurumda branşlarındaki açık bulunan öğretmen norm kadroları ile ilişkilendirilirler. Branşlarında açık norm kadro bulunmaması halinde, ise görevli oldukları okul ve kurumlarda norm kadro fazlası konumunda bırakılırlar. ?hükümleri gereğince yönetici normları yeniden belirlenmiştir.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Yöneticiler için belirlenen kriterler nelerdir.

Merkezin bulunduğu ilin veya ilçenin toplam nüfusu

20.001'e kadar?1

20.001-50.001'e kadar -2

50.001-300.000'e kadar-3

300.000 ve daha yukarısı-4

Müdür yardımcısı norm kadrosu belirlenecektir.

Yukarıda belirtilen kriterler dışında başka özelliklere göre halk eğitimi merkezlerine ilave müdür yardımcısı normu verilmeyecektir.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Müdür Başyardımcısı Normu Bulunmayacaktır.

Halk eğitimi merkezlerine müdür başyardımcısı normu verilmeyecektir.

Bu kriterler üzerine norm dışına çıkan yöneticilerin durumu ne olacaktır.

Yeni belirlemeye göre norm fazlası durumuna düşen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları bu görevlerinden ayrılıncaya kadar kadroları ve özlük hakları saklı tutulacaktır.

Ayrılmaları hâlinde yerlerine kesinlikle atama yapılmayacaktır.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Öğretmenler için belirlenen kriterler nelerdir?

Halk eğitimi merkezlerinden gelen bilgilere göre alan bazı dikkate alınarak öğretmen norm kadrosu belirlenecektir.

Norm kadro uygulama kılavuzunun "Norm Kadro Belirlenmesinde Dikkate Alınacak Hususlar Öğretmen Norm Kadrosu Belirlenmesi" bölümünün 8. maddesine göre,

?8. Halk Eğitimi Öğretmenleri Norm Kadrosu

Halk eğitim merkezi (ASO) müdürlüklerince norm kadro çalışması yapılmayacak, sadece görev yapan öğretmenlerin branşlarına göre sayıları NORM KADRO TESPİT ÇİZELGESİ'ne işlenecektir. Halk eğitim merkezlerine kadrolarındaki görevli öğretmen sayısı kadar öğretmen norm kadrosu verilecektir.

Halk eğitim merkezi müdürlüklerinin yönetici norm kadroları, bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinin (f) fıkrasına göre belirlenecek ve NORM KADRO TESPİT ÇİZELGESİ düzenlenecektir.?

Öğretmen norm kadroları daha önceden belirlendiğinden bu konuda herhangi bir işlem yapılamayacaktır.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Yöneticileri için bazı illerimizde başvurular alındığı halde yönetici atamaları yapılmamıştır. Bu yazı üzerine normlar belirlendiğine göre başvuruları alınan personelin atamalarının yapılması gerekmektedir.

İlgili yazı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber