Bu da muhtarlık hobisi...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Hobi' olarak başladı, 33 yıldır muhtarlık yapıyor

FATİH KARAKILIÇ

BURSA- İsmail Tamuroğlu, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Kayhan Mahallesi'nde esnaflık yaparken 'hobi olsun' diye girdiği muhtarlıkta 33 yılı geride bıraktı.

Son 29 Mart seçimlerinde de 5 rakibine fark atmayı başaran İsmail Tamuroğlu, "Mahallemiz merkezi bir semt olduğu için hizmeti gerektirecek çok fazla bir olay yok. Sadece halkla olan sıcak ilişkilerimiz bizi 33 yıldır muhtar yapıyor." dedi.

Büyük bölümü ticarethanelerden oluşan Kayhan Mahallesi'nin nüfusunun 2 bin civarında olduğunu belirten Muhtar İsmail Tamuroğlu, hobi olarak girdiği muhtarlığı 33 senedir bırakamıyor. Maaşının düşük olmasına karşın, koltuğu bırakmayan Tamuroğlu, şimdiden 5 yıl sonra yapılacak yerel seçimlere göz dikti.

Son seçimlerde kullanılan 915 oyun 477'sini alan Tamuroğlu, muhtar adayları Gülten Bilen, Murat Doğramacı, Ali Osman Işık, Şule Sevecan ve Eşref Demiray'a fark attı.

33 yıllık muhtarlık hayatında yaşadıklarını 'Hepsi güzel şeylerdi' diyerek özetleyen Tamuroğlu, "Benimkisi bir sevdadır. Mahalle halkımız benim bu işi para için yapmadığımı biliyor. Belediye meclis üyeliği teklif ettiler, düşünmeden 'hayır' dedim. Çünkü benimkisi bir hobi ve sevdadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber