Seçimin galibine büyük şok!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinin Tahtı Süleyman Mahalle muhtarlığı için yarışan 3 aday arasında en yüksek oyu alan Abdulkadir Aydoğdu, ismi ve soy ismi iki sandık tutanaklarına da yanlış yazılınca seçimi kaybetti.

29 Mart günü Ahlat'ta yapılan yerel seçimlerde Tahtı Süleyman Mahallesi'nde muhtar seçimi için 2 sandıkta oy kullanıldı. Her iki sandıkta da rakiplerine göre daha yüksek oy alan Abdulkadir Aydoğdu'nun ismi tutanakların birinde 'Abdulkadir Andoğan', diğerinde ise 'Kadir Aydoğdu' olarak yazıldı. Bu durumda 173 oyla muhtar seçilmesi gereken Abdulktadir Aydoğdu seçimi kaybederken, 122 oy alan Harun Kırmızıkaya ise muhtar seçildi.

Seçimden sonra mazbatasını almak üzere İlçe Seçim Kurulu'na giden Aydoğdu sonucu öğrenince şoke oldu. Seçimi kazandığını bildiği için zamanında Ahlat ilçe Seçim Kurulu'na itiraz etmeyen Aydoğdu Bitlis Merkez İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz da reddedildi.

Mahalle sakinlerinin de şaşkın olduğu durumu yargıya intikal ettireceğini belirten Abdulkadir Aydoğdu, hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek "Seçim günü sandıklar açıldığında 173 oy aldım. Rakibim olan Harun Kırmızıkaya ise 122 oy aldı. Ben o gün bütün tebrikleri kabul ettim. Seçildiğimi bildiğim için kurula gitmedim. Sonra mazbatamı ve mührü almak için gittiğimde aldığım cevap çok ilginçti. Bir sandıkta Aydoğdu olan soy ismim Aydoğan, diğer sandıkta da Abdulkadir olan ismim Kadir olarak tutanağa geçmiş. Asıl seçimi kazanan Abdulkadir Aydoğdu'nun ise hiçbir oy almadığım görünüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber