Ergenekon sanığı Prof. Ovalı'ya ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hasan Demir

TRABZON-Ergenekon terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bir meslektaşının akademik çalışmasını izinsiz kullandığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları ve Hematoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erdal Karaöz, bir meslektaşının akademik çalışmasını kendilerine ait yayında izinsiz kullandıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada 3'er bin TL para cezasına çarptırıldı.

KTÜ Tıp Fakültesi Histoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Tekelioğlu'nun, kök hücre ile ilgili kendisine ait olduğunu iddia ettiği 3 adet fotoğrafının bilgisi dışında izinsiz kullanıldığı iddiasıyla iki yıl önceki şikayeti üzerine 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna Muhalefet' suçundan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Erdal Karaöz hakkında dava açılmıştı. Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan Ovalı hazır bulunurken, Karaöz duruşmaya katılmadı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ovalı, şikayet konusu fotoğrafların Tekelioğlu'na ait olmadığını öne sürdü.

Doç. Dr. Tekelioğlu ise ifadesinde, Ovalı'nın birlikte vücuda getirdikleri bilimsel çalışmayı kendisinin bilgisi dışında kullandığı için davacı olduğunu belirtti. Söz konusu bilimsel çalışmada kendisinin proje yöneticisi olduğunu söyleyen Tekelioğlu, "Ben bu çalışmada Ercüment Ovalı'nın bulunmadığını iddia etmiyorum. Sadece birlikte vücuda getirdiğimiz bilimsel çalışmada, bana bilgi vermeden bu dokümanları kullandığı için şikayetçi oldum." dedi.

Mahkeme, 3 adet fotoğrafı izinsiz kullandıkları gerekçesiyle Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Erdal Karaöz'ün '5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun 71/1 maddesine muhalefet' suçundan 3'er bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ovalı'nın verilen para cezasına Yargıtay nezdinde itirazda bulunduğu öğrenildi.

KTÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılmıştı. Ovalı, Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde, 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak'la suçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber