İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TSK'da terfi sistemi değişiyor

Haber Giriş : 18 Haziran 2003 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'da terfi sistemi değişiyor

Artık rütbe bekleme süreleri sabit olmayacak, liyakat öne geçecek; genç subaylar general olabilecek, 50'li yaşlarında da Genelkurmay Başkanlığı'na terfi edebilecek.
18 Haziran 2003 Çarşamba 12:10

Genelkurmay Başkanlığı, orduda terfi sistemini yeniden düzenleyen bir çalışma başlattı. Çalışmaya göre, TSK'nın terfi sisteminde yapılacak değişiklik ile rütbe bekleme süreleri bundan böyle sabit olmayacak. ODTÜ'de Kalite Derneği'nin ''Kamu Kalite Sempozyumu'' nda konuşan Genelkurmay Personel Daire Başkanı Korgeneral Hasan Iğsız, TSK'daki insan kaynaklan yönetim sistemi ile ilgili bilgi verdi. TSK'da personel verimliliğini artırmak için bir buçuk yıl önce beş aşamadan oluşan bir çalışma başlattıklarını anlatan Iğsız, öncelikle ele alınması gereken konu olarak tespit ettikleri Terfi ve Değerlendirme Sistemi'ni ana projeden ayırdıklarını söyledi.

Genç Orgeneraller

Korgeneral Iğsız, konuşmasında orduda halen sabit rütbe bekleme süresinin uygulandığını bu uygulamanın değiştireleceğini belirterek şöyle dedi: ''Yeni bir terfi sistemi ile sabit olmayan rütbe bekleme süreleri ile liyakati daha fazla ön plana çıkaracak, kendini geliştirmeyi teşvik edecek, eğitim ve istihdamdaki başarı ile daha yakın bir ilişki kuracak, yüksek rütbelere daha genç yaşlarda ulaşmayı sağlayacak bir sisteme sahip olmayı hedefliyoruz. Bu terfi sisteminden beklediğimiz sonucu elde edebilmemiz için bu sistemin sağlıklı bir ölçüm yapabilecek bir değerlendirme sistemi ile desteklenmesi gerekmektedir. Değerlendirme sistemine sadece terfi için değil, istihdam amacı daü ihtiyaç hissediyoruz. Bu konuda akademik uzmanlığa ihtiyaç hissettik ve ODTÜ ile işbirliğine gittik.''
Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber