9 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2009 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Zeynep Dağı ile görüşecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, resmi ziyaret için İstanbul'dan Bosna Hersek'e gidecek.

- Toptan, Bosna Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Beriz Balkıc ve Başbakan Nikola Spırıç ile ayrı ayrı görüşecek.

3- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye'de Çeviri Eşgüdüm Birimi'nin Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Yardım" projesinin Bilkent Otel'de düzenlenen kapanış toplantısında konuşacak.

- Bakan Bağış, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi"nin tamamlanması nedeniyle Ankara'da düzenlenen kapanış etkinliğinde konuşacak.

4- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Kurulu'na katılacak.

- Tüzmen, Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği'nin İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlediği Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı'nın açılışını yapacak.

5- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Fuar Merkezi'nde, Spor Ürünleri, Tesis ve Hizmetleri Fuarı'nın "Spor Show 2009" açılışını yapacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde, OECD işbirliğiyle düzenlenen "Okul Liderliğinin Geliştirilmesi" konulu konferansa katılacak.

7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) yürüttüğü, "İnşaat Sektöründe Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim ve İstihdam Projesi"nin, Ankara'da Türkiye Eğitim Şantiyesi'ndeki eğitim programı başlangıç toplantısına katılacak.

- Üçlü Danışma Kurulu, Bakan Faruk Çelik'in başkanlığında bakanlıkta toplanacak.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na (TAEK) bağlı Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulunacak.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kocaeli'de, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'ni (TAYSAD) ziyaret edecek ve ardından da TAYSAD'ın Genel Kuruluna katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi'nde, Azeri şair-yazar Bahtiyar Vahapzade'yi anma toplantısına katılacak.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Meclis Araştırma önergeleri birleştirilerek görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, yabancı ülkelerde işlenen rüşvet suçunun yargılanması için Adalet Bakanının izin şartının kaldırılmasını öngören Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Erzurum Ceza İnfaz Kurumlarında yapılan inceleme ile Silivri Cezaevi'nde yapılan inceleme sonucu oluşturulan alt komisyon raporunu ele alacak.

12- Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıl dönümü.

- Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'de Ata'nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra, Cebeci Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ni ziyaret edecek.

13- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Vakfı'nca düzenlenen "11. Yerel Gazetecilik Ödülleri" İstanbul'daki törenle sahiplerine verilecek.

14- TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünce düzenlenen "3. Bilgi Güvenliği Günü" etkinliği, İstanbul'da yapılacak.

15- Endonezya'da halk parlamento seçimleri için sandık başına gidiyor.

16- Cezayir'de Devlet Başkanlığı seçiminin ilk turu yapılacak.

17- Gürcistan'da muhalefet, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin istifa etmesi talebiyle ülke çapında gösteri düzenliyor.

18- Ziyaret... Konferans... Toplantı... Tören... Fuar...

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Polis Haftası nedeniyle Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı ziyaret edecek.

- Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu (TTK) eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun katılacağı "Ermeni Soykırımı Yalanı ve Tarihi Gerçekler" konulu konferans Antalya'da yapılacak.

- Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin "Orta Asya'dan Karadeniz'e Türk Dili", Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Boz ise "Doğu Karadeniz'de ve Kafkaslarda Türk Dilinin ve Kültürünün Etkileri" konulu sunum yapacak.

- Deniz Ticaret Odası'nın (DTO), nisan ayı olağan meclis toplantısı, Oda'nın İstanbul'daki merkezinde gerçekleştirilecek.

- İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), nisan ayı olağan meclis toplantısında, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.

- Mimar Sinan, ölümünün 411. yıl dönümünde İzmir'de düzenlenen törenle anılacak.

- 3. Yapıdecoor Ankara İnşaat Malzemeleri Yapı Yenileme Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi'nde açılacak.

19- KDV'ye "e-denetim"

- Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, sahte fatura ve vergi kaybıyla mücadele için 52 bin mükellefi KDV yönünden elektronik denetime aldı.

- Şu ana kadar 4.600 mükellefle ilgili inceleme tamamlandı ve bunlarla ilgili 591 bin 809 belge sorgulandı.

- İlk incelemelerde 1 milyon 52 bin liralık KDV içeren 6.217 sahte belge bulundu.

20- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Kupası, İstanbul'da sahibini buluyor.

- Kupanın 2008-2009 sezonu şampiyonu, Galatasaray ile İtalya'nın Cras Basket Taranto takımları arasında Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak finalin rövanş maçıyla belli olacak.

21- 88. Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası Romanya'nın başkenti Bükreş'te sürüyor.

- 85 kiloda Erdal Sunar, podyuma çıkacak.

22- Kulüpler Birliği Vakfı, Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki binasında toplanacak.

23- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off yarı final serisi 3. maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Ziraat Bankası, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda karşılaşacak.

24- Futbolda UEFA Kupası çeyrek final ilk maçları oynanacak.

25- TFF 3. Lig Yükselme Grubu'nda 5 maç oynanacak.

26- Mecidiyeköy'de buruk derbi...

- Galatasaray ile Fenerbahçe, pazar günkü derbide 14 sezon sonra zirvenin uzağında maça çıkacak.

- Turkcell Süper Lig'de üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşan ezeli rakipler, 1994-95 sezonunun ardından ilk kez, ikinci yarıdaki bir derbiye her ikisi birden puan cetvelinin ilk iki sırası dışında başlayacak.

27- Derbi maça doğru...

- Fenerbahçe'nin ligde bu sezonki dış saha performansı "alarm" veriyor.

- Turkcell Süper Lig'de 26 karşılaşmanın 12'sini deplasmanda oynayan sarı-lacivertli ekip 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi ile ancak 14 puan toplayıp, 22 puan kaybetti.

- Fenerbahçe, deplasman puan cetvelinde 12. sırada yer alırken, Galatasaray iç saha puan cetvelinde 4. durumda bulunuyor.

- "Cim Bom", iç sahada 12 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 de yenilgi alarak 26 puan topladı.

28- Beşiktaş ile Kocaelispor, ligde 40. maça çıkıyor.

- Geride kalan maçlarda siyah-beyazlılar 22, yeşil-siyahlılar 5 galibiyet alırken, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

- Beşiktaş'ın toplam 76 golüne, Kocaelispor 38 golle yanıt verdi.

- Kocaeli'ndeki maçlarda Beşiktaş 9, Kocaelispor 3 galibiyet aldı, 7 karşılaşma da berabere bitti.

- Körfez ekibi, Beşiktaş karşısında son galibiyetini 1998-99 sezonunda aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber