TSK'de görevli Devlet memurlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI VE KUVVET KOMUTANLIKLARINDA

GÖREVLİ DEVLET MEMURLARININ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 13/12/2005 tarihli ve 26022 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında Görevli Devlet Memurlarının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Müdür kadrosuna atanabilmek için; asgari 12 yıl kamu hizmetinin olması, bu hizmetin 8 yılının uzman, APK uzmanı veya müdür yardımcısı görevlerinde ve son 3 yılının atamanın yapılacağı Millî Savunma Bakanlığı veya Genelkurmay Başkanlığı veya kuvvet komutanlıklarında geçmiş olması,?

?b) Yazı işleri müdürü kadrosuna atanabilmek için; asgari 12 yıl kamu hizmetinin olması, bu hizmetin 6 yılının zabıt katipliği görevinde ve son 2 yılının atamanın yapılacağı Millî Savunma Bakanlığı veya Genelkurmay Başkanlığı veya kuvvet komutanlıklarında zabıt katipliği/yazı işleri müdür yardımcılığı görevinde geçmiş olması,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 8 ? Personelin, görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi amacıyla, bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin (a), (b), (c), (ç), (d) ve (e) bentlerindeki ders konularından en az 30 ve (f) ve (g) bentlerinde yer alan ders konularından en az 45 saat olmak üzere toplam en az 75 saat olarak düzenlenecek görevde yükselme eğitim programına katılmaları gerekir. Ancak zorunlu hallerde en fazla on saate kadar mazeret izni verilebilir. Kanunen verilmesi gerekli olan izinlerde bu süre şartı aranmaz.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?f) Personelin görev yaptığı kurum (Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Hava Kuvvetleri Komutanlığı) yapısı, işleyişi ve görev alanına giren mevzuat ile ilgili konular,?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?b) Atamaya esas başarı sıralamasına girdiği halde başarı sıralamasında kendisinden önce gelen personelin boş kadroya atanması nedeniyle ataması yapılamayan personelin; müteakip eğitim ve sınav yapılıncaya kadar boşalacak kadrolardan eğitime katıldığı kadro olması halinde atamaya esas başarı sırasına göre ataması yapılır.?

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber