THK, yurt dışına öğrenci gönderecek

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK), Uluslararası Hava Öğrenci Mübadele Programı kapsamında yurt dışına öğrenci gönderme kararı aldı. Öğrenciler yapılacak bir sınavla seçilecek. Başvurular bugün başladı.

Türk Hava Kurumu, Öğrenci Mübadele Programı çerçevesinde masrafları THK tarafından karşılanmak üzere 15 Şubat 2005 tarihine kadar yapılacak müracaatların ardından sınavla belirlenecek öğrencileri yurt dışına gönderecek. Program çerçevesinde öğrenciler, havacılık alanına ilişkin çalışmaları yakından görebilme ve havacılıkla ilgili bilgilerini artırma imkanı bulacaklar.

THK, başvuruda bulunan öğrencilerde 17-20 yaşları arasında olmaları, THK'nin açtığı havacılık kurslarından en az birine katılarak sertifika sahibi olmalarını ve iyi derecede ingilizce bilmelerini şart koşuyor. Sınav sonucunda belirlenen öğrenciler, 19 Temmuz-3 Ağustos 2005 tarihleri arasında Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve İsrail'e gönderilecekler. Başvuru sonunda öğrenciler 7 Mart 2005 tarihinde THK'da İngilizce yazılı-sözlü sınav ve Türkçe mülakata alınacaklar.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber