Trafik polislerine imaj uyarısı: Görünür yerde sigara içmeyin

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Nisan 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyetin vitrini konumundaki trafik polislerine 'imaj' uyarısı geldi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, yayımladığı genelgeyle trafik polislerini ekip otoları içinde görünür şekilde sigara içilmemesi ve cep telefonu ile fazla görüşme yapılmaması konusunda uyardı.

Olumsuz tavırların polisin imajını zedelediğine dikkat çeken Köksal'ın uyarısı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tebdil-i kıyafet, illerde denetim yapan ekiplerinin raporu üzerine geldi. Trafikçileri denetleyen timler bazı polislerin ekip araçlarında veya işlemler sırasında sigara içtiği, gereğinden fazla cep telefonuyla konuştukları, kılık-kıyafetleri ile genel görünümlerine özen göstermediklerini rapor etti.

Emniyet Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın raporu üzerine Köksal, trafik denetleme birimlerinde çalışan polislere sert uyarılarda bulundu. Trafik polisinin tutum ve davranışları başlıklı genelgenin, Polis Bayramı'ndan önce yayınlanması ise anlamlı bulundu. Genelgede, "Trafiğin tanzimi ve denetimi sırasında sigara içmek, cep telefonu ile konuşmak, uygunsuz kılık kıyafet ile olumsuz davranışlarda bulunmanın sürücüler (yol kullanıcıları) üzerinde kendilerinin önemsenmediği, dikkate alınmadığı ve değer verilmediği gibi izlenimler oluşmasına neden olmaktadır." ifadelerine yer verildi. Polisin imajının bozulmaması amacıyla yapılan diğer uyarılar ise şöyle: Kılık kıyafet temiz olacak, saç ve sakal tıraşı düzgün olacak, üniforma, giysi ve teçhizatlarda eksik bulunmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber