Usulsüz yoldan emekli yapan şebeke çökertildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2009 20:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Gaziantep'te bazı kişileri usulsüz yoldan emekli yapmak için pirim gün sayılarını artıran şebeke, düzenlenen operasyonla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin istihbari çalışmaları sonucu bazı kurumlarda görevli memurların aracı konumdaki şahıslarla birlikte hareket ederek, emekli olmaları için şahıslardan menfaat temin ettikleri tespit edildi. Polis, çetenin emekli olmak isteyen kişileri çalışmadıkları halde çalışmış gibi gösterdikleri ve bu şekilde emeklilik haklarını kazanmaya ilişkin resmi belgede sahtecilik ve

dolandırıcılık yaptıklarını belirledi. Nurdağı ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde birçok kişinin dosyasında usulsüzlükler tespit edildi.

Gözaltına alınan 14 kişi, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından 'suç işlemek için örgüt kurma, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama ve görevi kötüye kullanma' suçlarından adli makamlara sevk edildi. Zanlılardan 4'ü adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10'u ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber