Uşak'da Polis Meslek Okulu açılacak

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili Alim Tunç, Uşak'ta polis meslek yüksek okulu kurulması için gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.

Polis okulu için şehir merkezinde uygun bir bina bulunmadığını ve Ulubey ve Banaz İlçeleri'ndeki iki bina için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunulduğunu belirten Tunç, "İçişleri Bakanlığı'nın polis meslek yüksek okulu kurulması için ilimize yer önerilmesi konusunda bir talebi oldu. Bu talebe, Uşak Valiliği tarafından iki yer önerilerek cevap verildi. Bunlardan biri Banaz İlçesi'nde daha önce meslek yüksek okulu olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından kullanılan eski cıva fabrikası, diğeri de Ulubey İlçesi'nde vakıf binası olarak kullanılan bina. Bu yerlerde gerekli incelemeler yapıldı.

İnceleme heyeti, Banaz'da gösterdiğimiz yeri beğendi. Şimdi okul için bütçeden pay almaya çalışıyoruz. Bu binalardan birinin geçici olarak kullanılarak, polis meslek yüksek okulunun Uşak'ta gelecek eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Uşak Emniyet Müdürü Ali Kalkan ise polis meslek yüksek okulunun 51 ille birlikte Uşak'ta da kurulacağını ifade ederek, "Biz hemen işlemlere başlayarak belediyeden yer tahsisi için başvuruda bulunduk. Belediye, Uşak Bölge Trafik Şube Müdürlüğü karşısında Ankara asfaltı üzerinde yaklaşık 70 dönümlük arazi gösterdi. Eğer bu alan Belediye Meclisi'nde onaylanırsa hemen işlemlere başlayarak, proje ve fizibilite çalışmalarına başlayacağız. Polis meslek yüksek okulunun yanı sıra merkezde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasını da bu bölgeye taşımak istiyoruz. Modern Uşak'a yakışır bir modern Emniyet Müdürlüğü binası yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber