Kamunun etleri EBK'den alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) sıfatı ile uzun yıllar kamu ve özel sektörün et ihtiyacını kombinalarından karşılayan Et ve Balık Kurumu (EBK) fonksiyonel olarak yeniden eski konumuna kavuşturulacak.

Kamu İhale Kanunu ile kamu ihale sözleşmeleri kanununda yapılan değişikliğe istinaden kamu kurum ve kuruluşları et ve et ürünleri ihtiyaçlarını, Et ve Balık Kurumundan ihale yapılmaksızın karşılayabilecek.

Kanunda yapılan değişiklikle istisnai kuruluşlar kapsamına dahil edilen Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün yapacağı alımlarla besiciliğin de desteklenmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilerek bazı kombinaları özel sektöre devredilen Et ve Balık Kurumunun elinde, bölgelerin hayvancılık potansiyeline bağlı olarak toplam 8 adet kombina bulunuyor.

Halen Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı ve ilgili birimler ile çeşitli kamu kurum kuruluşların et ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetini sürdüren, Adana, Bingöl, Diyarbakır,Erzurum, Sakarya, Van-Et, Ağrı, Sincan et kombinaları bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber