Meclis'in bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

TBMM Genel Kurulu, haftaya, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına içeren yasa tasarılarıyla başlayacak. Genel Kurul, 14 Nisan Salı günü, Türkiye ile bazı ülkeler arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılmasını öngören uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 18 yasa tasarısını görüşecek.

Görüşmeleri yarım kalan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, 15 Nisan Çarşamba günü ele alınacak. 1. maddesi kabul edilen tasarı, imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasına imkan sağlıyor.

Genel Kurul, 16 Nisan Perşembe günü, Erişme Kontrollü Karayolları Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını ele alacak. Tasarı, otoyollar, köprüler ve bunlarda bulunan tesis ile varlıkların özelleştirilmesinin nasıl yapılacağını düzenliyor.

Genel Kurul, 14 Nisan salı günü 15.00-19.00, 15 Nisan Çarşamba ve 16 Nisan Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM Adalet Komisyonu, bu hafta Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edecek.

Daha önceki birleşimlerde tasarının 408 maddesini kabul eden Komisyon, 15 Nisan Çarşamba, 16 Nisan Perşembe ve 17 Nisan Cuma günleri, 455 maddelik tasarının geri kalan maddelerini ele alacak. Komisyon, ayrıca Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısını da görüşecek.

AB Uyum Komisyonu, Bankacılık Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısını, 15 Nisan Çarşamba günü ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber