Öğrenciler, öğretmenlerinin kaçırılmasını protesto etti

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'ın Melekli Kasabası'nda Şehit Er Aytekin Arslan İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenlerinin geçtiğimiz Cuma günü kaçırılarak bir süre alıkonulmasını protesto etti.

Şehit Er Aytekin Arslan İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, Melekli Belediye Başkanı Servet Çankaya ile birlikte, geçtiğimiz Cuma günü öğretmen Ömran Onkut'un Serkan Güven (22) tarafından kaçırılıp bir süre alıkonulması olayını protesto etti.

Eylemde açıklama yapan Belediye Başkanı Servet Çankaya, "Öğretmen kaçırılma olayı meydana geldiği günden beri veliler, sık sık belediyeye gelerek olayın kınanmasını istiyordu. Bizde buradan, amacı çocuklarımızı eğitmek olan öğretmenimizi kaçırarak bir süre alıkoyan kim olursa olsun nefretle kınıyor ve öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Bu olayın karşısında Melekli halkı tek vücut olmuş ve olaya tepki göstermiştir. Bundan sonra da bu tür olayların meydana gelmemesi için belediye başkanı olarak azami gayret göstereceğim.

Öğretmenlerimiz bundan sonra müsterih olsunlar" dedi. Okul Aile Birliği Başkanı Cafer Sadık Türkeli de yaptığı açıklamada, olayı kınadıklarını, öğretmeni okul çıkışı kaçırarak alıkoymanın hiçbir vicdana sığmayacağını ve bu tür olaylarla kasabanın isminin duyulmasından rahatsız olduklarını dile getirdi.

Şehit Er Aytekin Arslan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Zehra Türkeli'nin ise öğretmeninin kaçırılmasını nefretle kınadığını ağlayarak açıklaması, duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Öğrenciler, öğretmenlerini kaçıranları pankart ve sloganlarla da protesto etti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber