Bel fıtığı hastalığına ameliyatsız çözüm

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 10:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Bingöl Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı Sorumlu Tabibi Dr. A. Aydın Gültekin, tıp tarihine geçecek bir başarıya imza atarak bel fıtığı tedavisi için ameliyatsız bir yöntem geliştirdi.

Okuduğu bir tıp dergisindeki yazıdan aldığı çağrışım üzerine bel fıtığı konusunda yeni bir tedavi yöntemi geliştiren Dr. A. Aydın Gültekin, yaklaşık 500 hastayı ameliyat etmeden yaşadığı sıkıntıdan kurtararak, sağlığına kavuşturdu. Üniversite hastanelerinde bile ameliyatsız çaresi bulunamayan bel fıtığı hastalığını kendi yöntemleri ile yüzde 60 oranında düzelterek, hastanın çektiği acıları gideren Dr. A. Aydın Gültekin, birlikte çalıştığı meslektaşlarının da kendi yöntemini benimsediğini ifade etti.

"BİNGÖL'DE BEL FITIĞI HASTALARI ÇOK YOĞUN"

Dr. A. Aydın Gültekin, 18 ay önce atandığı Bingöl'de bel fıtığı hastalarının yoğunlukta olduğunu gördüğünü söyledi. Bu hastalığın biraz da yaşam şartlarının ağır oluşundan kaynaklandığını ifade eden Dr. Gültekin, normalin üzerinde bir bel fıtığı yaygınlığı ile karşılaştığını açıkladı. Dr. Gültekin, "Bel fıtığı ciddi ve hasta üzerinde olumsuz etki bırakan bir hastalıktır. Bingöl'de de yoğun olarak görülen bu hastalığı taşıyanlar değişik illerde şifa aramaya başlamışlar. Buradan kalkıp çeşitli illerde tedavi olmaya giden hastaların olduğunu biliyoruz. Geliştirdiğim tedaviyi duyan hastalar artık tavsiye üzerine bana gelmeye başladı" dedi.

BEL FITIĞI HASTALIĞINA SERUMLU TEDAVİ

Okuduğu bir tıp dergisinde karşılaştığı yazıdan aldığı çağrışım üzerine bazı ilaçları karıştırarak tedavi uygulamaya başladığını belirten Dr. Gültekin, yaptığı çalışmadan da olumlu sonuç aldığını söyledi. Dr. Gültekin, "Bir takım ilaçları serum içine katarak hastaları tedavi ediyorum. Serumlu tedavi sonrasında hastayı uzun süre takip ederek bel fıtığının vücutta meydana getirmiş olduğu diğer tahribatları çözmeye çalışıyorum. Bir tıp dergisinde karşılaştığım yazı sonrasında kafamda bir çağrışım oluştu ve daha sonra ileriki dönemlerde karşıma çıkan bel fıtığı hastalarıyla bire bir uygulama imkanı buldum. Her vaka insanın bilgi dağarcığına bir şeyler katar. Dolayısıyla hasta sayısı arttıkça tecrübemiz de arttı. Hangi tedavinin en iyi şekilde yapılabileceği konusu bizi fikir sahibi yaptı. En son haliyle kendim geliştirdiğim ve özellikle de bir çok hekim arkadaşlarımın inanarak takip ettiği bir tedavi şekline geldi. Birlikte çalıştığımız hekim arkadaşlar yakınlarına da bu yöntemi uyguluyor. Burada birlikte çalıştığımız bir hekim arkadaşımızın babası değişik illerde üniversite hastanelerine gidip tedavi olmaya çalıştı, ama gelişme olmayınca benim uyguladığım tedaviye başvurdu ve bayağı faydasını gördü" şeklinde konuştu.

"HASTALAR TEDAVİDEN MEMNUN"

Yaptığı tedavilerden dolayı hastaların çok mutlu ayrıldığını belirten Dr. A. Aydın Gültekin, geri dönüşümde bayağı olumlu sonuçlar aldıklarını da söyledi. Gültekin, "Hastalar bu tedaviden memnun. Önemli bir derecede hastayı rahatlatıyoruz. Bizim amacımız bel fıtığının hasta üzerindeki etkilerinin yüzde 60'ını kaldırmaktır. Yüzde yüzünü ortadan kaldırmak mümkün değil. Geceleri ağrıdan uyuyamayan hastalar, yaptığımız tedavi sonrasında çok rahat bir şekilde uyuyor. Ağrı hissetmedikleri için sabaha kadar uyanmadan uyuduklarını söylüyorlar. Bu da çok ciddi bir gelişmedir. Tedavinin olumlu sonuç verdiğinin belirtisidir. Tedavi süresi ise kişiden kişiye değişmektedir" ifadelerini kullandı.

Bingöl'de yaklaşık 500 hasta üzerinde bu tedaviyi uyguladığını belirten Dr. Gültekin, devam eden takip sonucunda bu hastaların hepsinin çok memnun olduklarını gözlediğini söyledi. Dr. Gültekin, "Tedavi uyguladığım bütün hastaların geri dönüşümü çok olumlu oldu ve hastalar bu uygulamadan çok memnun kaldı. Maddi olarak bu tedavinin maliyeti de son derece düşüktür. Normalde hasta bu durumlarda uzun süreli olarak il il gezip çok fazla para harcıyor. Ama biz burada devletin verdiği imkanlarla tedavi uyguluyoruz. İlaç yönüyle de çok ekonomik bir tedavidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber